Aşteptaţi la „Clasa noastră”

Secvenţă din spectacol. Foto: Pap István
Secvenţă din spectacol. Foto: Pap István
Teatrul Szigligeti şi-a trecut în repertoriu un spectacol care ar trebui să se regăsească în cartea de vizită a oricărui teatru important.


Regizorul Anca Bradu a pus în scenă, în premieră naţională, la Teatrul Szigligeti, piesa „Clasa noastră” de Tadeusz Slobodzianek. Montată pe cele mai valoroase scene europene ale momentului, sub semnătura unor importante personalităţi regizorale, lucrarea nu încetează a-și demonstra resursele ideatice și stilistice, generând spectacole de referință. „În România însă, un spectacol după acest text, montat la Teatrul din Oradea, la compania maghiară, constituie nu numai o premieră națională ci și regăsirea unui model cultural într-un oraș cu o veche tradiție iudaică și cu un binecunoscut profil cosmopolit. Tradiția culturală orădeană a încurajat aceste valori nu numai datorită plasării geografice la poarta de vest a Europei, ci și datorită puternicelor influențe multiculturale care au infuzat de-a lungul timpului profilul identitar al acestui oraș, consolidat pe valorile toleranței și ale binefăcătorului dialog interetnic”, consideră regizorul Anca Bradu. Aceasta a subliniat că la spectacol sunt invitaţi şi spectatorii de limba română, care vor beneficia de subtitrare în limba maternă. Următorul spectacol are loc pe 25 martie la orele 19:00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !