Asteptati sa depuna ajutoare pentru seceta

De Simona Albinaru
„Cuantumul sprijinului reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei/ha”, Ioan Ştefan
„Cuantumul sprijinului reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei/ha”, Ioan Ştefan
Peste 4.000 de fermieri bihoreni au depus până în prezent la Direcţia Agricolă Bihor cereri pentru ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestat în anul agricol 2011-2012 asupra culturilor agricole care se acordă în agricultură în sectorul vegetal.

Aceştia solicită ajutor pentru 15.000 hectare. Conform satatisticilor, în judeţ, 42.000 de fermieri ar putea benedicia de acest sprijin financiar.

„Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 100 lei/ha şi se acordă pentru suprafeţe de culturi agricole în teren arabil de minim un hectar şi maxim 10 hectare, inclusiv”, a precizat Ioan Ştefan, directorul interimar al Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

Prevederile acestei scheme se aplică beneficiarilor care exploatează culturi agricole, în teren arabil de minim un hectar şi maxim 10 hectare. Astfel, de ajutor beneficiază producătorii agricoli persoane fizice, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi intreprineri familiale şi persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu/sau fără personalitate juridică constituite conform legii.

 Proceduri

Pentru obţinerea sprijinului financiar, solicitanţii trebuie să întocmească cereri, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 din HG. 897/2012 şi să le depună la Direcţia pentru Agricultură până la data de 15 octombrie 2012, inclusiv. Cererea trebuie însoţită de o copie a cărţii de identitate a solicitantului sau, după caz, imputernicire/procură notarială şi o copie a BI/CI a reprezentantului legal. Dovadă cont activ bancă/trezorerie, copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, certificată prin înscrierea pe copie a sintagmei,, conform cu originalul” de centrele locale sau judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sunt de asemenea necesare.

Solicitanţii de ajutor mai au nevoie de adeverinţă în original (eliberată de către primării pentru beneficiarii care nu sunt înscrişi în evidenţele APIA) care să ateste, conform înscrisurilor din Registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !