Aşteptaţi să joace în film cu actori celebri

De Veronica Bursaşiu
Aşteptaţi să joace în film cu actori celebri
Oradea este printre primele oraşe din ţară în care au loc preselecţii pentru Tabăra de film.


Elevii orădeni sunt aşteptaţi pe 8 aprilie la Palatul Copiilor să dea proba talentului lor. Au început preselecţiile internaţionale pentru „Tabara de Film” – ediţia a V-a!

„Tabăra de Film” este un proiect artistic pentru copii şi adolescenţi, derulat în timpul vacanţei şcolare de vară. Pe durata taberei copiii şi adolescenţii selectionaţi vor participa în calitate de actori la realizarea unui film de lung metraj. Aflat deja la cea de-a V-a ediţie, Tabara de Film îşi propune ca, printr-o caravană organizată în principalele oraşe ale României şi din afara ţării, să descopere şi să selecteze copii şi tineri cu talente deosebite. Preselecţia presupune trei probe: proba de dicţie (se va regasi în discuţiile libere purtate cu juriul), proba de improvizaţii pe teme date (trebuie să dezvolte o poveste pornind de la câteva cuvinte cheie date de juriu) şi proba de talent (la alegere dans, muzică sau actorie). Proba de talent se poate extinde şi în alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobaţii sau alte talente cu un mare impact vizual. În „Tabăra de film” există doar limită de vârstă, intre 9 si 18 ani, restul ține doar de talentul și dorința de afirmare a cocurenților pentru a-și îndeplini visul.

În cea de a V-a ediţie – ediţie aniversară – preselecţiile sunt extinse şi în afara graniţelor, fiind organizate caravane atât în Chisinău, cât şi în Italia, pentru cel de al doilea an consecutiv. Tabăra de Film se va desfăşura în perioada iulie-august 2015, alături de copiii selectaţi aflându-se atât o echipa de profesionişti din domeniul cinematografic şi din zona artistică, dar şi actori consacraţi. În cadrul Taberei de Film, din anii trecuţi, copiii participanţi au realizat filmele „Şcoala de Vară”(2012), „Revederea”(2013) şi „La Limită”(2014), alături de actorii Maia Morgenstern, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon şi Emil Mitrache, dar şi artiştii Aliona Moon şi Wilmark. Copiii vor participa la turnarea filmului de lung metraj pentru care, în baza scenariului, vor face repetiţii de actorie, mişcare scenică, canto sau coregrafie.

Filmul realizat va fi difuzat în cinematografele din România, ulterior, fiind difuzat pe mediile TV şi online. Din distribuţia promului lung metraj realizat în cadrul acestui proiect- Şcoala de vară, lansat la Oradea, au făcut parte nu mai puţin de 14 orădeni :Ştefana Popa, Bogdi Coste, Ivana Farc, Alexandra Ruge, Rici Balint, Anita Mihăieş, Florena Sandro, Alex Cristea, Corina Brănişcan, Alex Giusca, Cristina Pavel, Ioana Perneş, Diana Chiriac, Andreea Chiriac. Coloana sonoră a fost asigurată tot de un orădean, compozitorul Gabriel Băruţa în timp ce coregrafia i-a aparţinut lui Cosma Lenon.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !