Aşteptaţi să-şi asigure recoltele de struguri

De Simona Drimbău
Aşteptaţi să-şi asigure recoltele de struguri
Doar până la sfârşitul lunii noiembrie se pot depune cererile de plată pentru măsura de asigurare a recoltelor de struguri pentru vin.

Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), aceste cereri se depun conform prevederilor articolului 5 (1) din OMADR 1.329/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de asigurare a recoltei de struguri pentru vin, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului naţional de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018.

Solicitanţii trebuie să depună dosarele la Centrele Judeţene al APIA. Dosarul trebuie să conţină formularul cererii de plată în original, copia actului de identitate (buletin/carte de identitate), pentru persoane fizice, certificat de înregistrare eliberat de Oficiul Naţional al Registrului Comerțului şi certificat de înregistrare fiscală, pentru persoane juridice, copia actelor care să dovedească dreptul de proprietate şi/sau de exploatare pentru suprafaţa asigurată, fişa informatizată a suprafeţelor viticole înscrise în RPV pentru care se solicită sprijin financiar, eliberată de către Direcţiile pentru Agricultură Judeţene. Dosarul trebuie să mai conţină copia poliţei de asigurare şi documentul de identitate financiară (codul IBAN).

Aceste documente sunt prezentate în original şi copie, în vederea certificării de către reprezentantul APIA prin înscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul”, după care originalele se restituie beneficiarului.

Pentru campaniile viticole din perioada 2016 – 2018, cererile se vor depune până la data de 30 noiembrie la Centrele Judeţene ale APIA. În fiecare an, APIA va plăti poliţele care au fost încheiate în campania viticolă a anului trecut.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !