Astronomi în Cetate

1Comentariu
Astronomi în Cetate
ORADEA – Timp de o câteva zile, Cetatea Oradea este „atacată” de zeci de elevi orădeni. Miercuri, 21 martie, dată la care a avut loc şi echinocţiul de primăvară, s-a deschis oficial „Săptămâna astronomiei”, organizată de Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”.

Dată fiind importanţa fenomenului astronomic, puştii s-au arătat extrem de interesaţi, participând în număr neaşteptat de mare. Alături de CT „Mihai Viteazul” este şi Clubul de Astronomie „Meridian 0”.

Prin intermediul acestuia şi-au arătat dorinţa de a participa la proiect şi alte unităţi de învăţământ. Vorbim aici de Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Şcolile cu clasele I-VIII „Dacia”, „Dimitrie Cantemir” şi Grădiniţa nr. 36.

Ateliere astronomice
Invitatul special a fost elevul Ioo Vilmo, campion mondial la Olimpiada internaţională de astronomie. De asemenea, a participat şi Radu Zapotinschi, asistent universitar la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj.

Acesta le-a dat celor prezenţi câteva informaţii legate de echinocţiul de primăvară şi alte fenomene astronomice.

Prezentarea a fost urmată de câteva activităţi. Au fost invitate şi grupuri de elevi de la cluburile de astronomie din Bucureşti şi Eforie Sud. Elevii au format ateliere de lucru, desfăşurate în paralel cu observaţii astronomice. De asemenea, ei au avut posibilitatea de a participa la concursuri şi proiecţii de filme, toate având ca temă astronomia.

Acţiunile dedicate astronomiei se finalizează duminică, dar până atunci invitaţii din Bucureşti şi Eforie, împreună cu elevii orădeni, vor merge la sfârşitul săptămânii în tabără la Şuncuiuş.

Ioana Iuhas


 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor