Atac la munca la negru

ORADEA – În ciuda reglementărilor drastice şi al amenzilor mari, problema muncii la negru rămâne una de actualitate în România chiar şi după integrarea în Uniunea Europeană.

Unii angajatori recurg la tot felul de subterfugii pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor către stat pentru toţi cei care prestează o activitate în cadrul societăţii lor. Una dintre cele mai utilizate metode este favorizată chiar de legislaţia în domeniu. Potrivit inspectorului şef al ITM Bihor, Liviu Lupea, prevederea privind obligativitatea înregistrării contractelor de muncă în 20 de zile de la angajare este o portiţă de care se folosesc majoritatea celor care vor să fenteze taxele cuvenite.

„Angajatorul face un contract de muncă pe care îl ţine până în a 19-a zi. dacă nu are niciun control de la ITM, în această zi îl rupe şi face altul nou, cu data respectivă. Perioada de probă a angajatului se poate prelungi astfel foarte mult timp”, spune Lupea.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase