Atac la şefia Companiei de Apă

34Comentarii
Atac la şefia Companiei de Apă
Viceprimarul Gheorge Carp susţine că directorul Octavian Gavra nu corespunde aşteptărilor Municipalităţii.

Pentru modul în care a derulat lucrarea de pe strada Iuliu Maniu, conducerea Companiei de Apă Oradea (CAO) a reuşit să-şi atragă nemulţumirea edililor. Directorul Octavian Gavra recunoaşte că i s-a cerut demisia din cauza modului cum a gestionat relaţia cu Acvatot, firma care lucrează pe Strada Iuliu Maniu. Spune, însă, că nu are  nicio intenţie de a renunţa la funcţie.

„Am auzit ca se vrea să mi se retragă sprijinul politic. Am un contract de mandat până în 2013. Eu îmi duc la bun sfârşit mandatul. Nu am niciun indicator pe care să nu-l fi realizat. Din punctul meu de vedere demisia nu e un act de moralitate, cum spun unii, ci unul de laşitate, iar eu nu sunt un laş. Nu am ce să-mi reproşez”, susţine directorul CAO.

Nu de aceeaşi părere este viceprimarul Gheorghe Carp. Ca şef peste sectorul tehnic din administraţie, vicele se simte responsabil, împreună cu Gavra, pentru debandada creată de întârzierile la lucrările la reţeaua de apă canal din strada Iuliu Maniu. Carp spune că a dat liber pentru începerea lucrărilor doar după ce a obţinut promisiunea lui Octavian Gavra şi a directorului Acvatot că strada va putea fi repusă în trafic până la începerea şcolii. Când a devenit evident că lucrarea se tărăgănează, vicele spune că a cerut ca măcar tronsonul cuprins între intersecţiile cu străzile Jean Calvin şi Avram Iancu să fie terminat, fapt care nici până luni nu s-a realizat.

Unul din doi

„Am spus că, dacă în 15 septembrie nu e gata, unul dintre noi doi trebuie să plece. Eu sunt dispus să-mi asum greşeala”, spune viceprimarul. Despre o cerere de demisie, Gheorge Carp spune că „nu i-am cerut-o pentru că nu ne-am întâlnit. Dacă ne întâlnim, i-o cer”.

Desemnarea unui diriginte de şantier „complet nepregătit” sau tolerarea unui subcontractor ilegal sunt motive care pun paie pe focul supărării viceprimarului. „Au dat peste cap un oraş întreg din cauza incompetenţei lor”, susţine Carp. Acesta spune că demiterea lui Gavra se justifică, în esenţă, prin faptul că „nu corespunde aşteptărilor Municipalităţii”.

Cristina Ghilea

Strada Iuliu Maniu, in ape tulburi

 

Taguri: ,


34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor