Atacă „legile de bile ” ale Puterii

De Veronica Bursaşiu
25Comentarii
Atacă „legile de bile ” ale Puterii
Disputa dintre Putere și Opoziție va continua la Curtea Constituțională.

„Aroganţă şi autosuficienţă”. În aceşti termeni consideră deputatul PNL Ioan Cupşa, vicepreşedintele Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei că abordează parlamentarii Puterii modificările legislative pe care le fac. Rezultatul unei astfelde abordări: “legi de bile cu urmări pe care nici măcar ei nu le-au prevăzut”.

De patru ori au atacat liberalii, până acum, legile justiţiei la Curtea Constituţională. Şi sunt încurajaţi să o facă în continuare după ce, joi, Curtea Constituţională a României a admis sesizarea formulată de PNL, USR şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind modificările aduse Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor. În aceaşi zi, Curtea a admis joi sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL, USR, PMP şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale privind Legea care prevede transformarea Editurii Didactice şi Pedagogice în societate pe acţiuni cu scopul de a edita manuale școlare la cererea Ministerului Educației.

În aceste fel, liberalii „detonează” ceea ce se preconiza că se va întâmpla dacă legea era adoptată în forma adoptată de Putere, adică un adevărat monopol pe piaţa manualelor şcolare şi a tuturor celorlalte manuale şi materiale didactice ce sunt trecute la obiectul de activitate al Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică – SA. În acest fel, practic toţi ceilalţi agenţi economice nu vor mai avea acces pe această piaţă.Liberalii nu au apucat să se bucure prea mult de succesul demersurilor lor. Aceasta fiindcă PSD a întocmit trei noi proiecte de modificare a Codului penal, a codului de procedură penală și a Codului de procedură civilă, publicate joi pe site-ul Comisiei speciale parlamentare pentru legislația în domeniul justiției, condusă de fostul ministru al Justiției Florin Iordache.

Printre modificările care atrag atenția opoziţiei se află faptul că neglijența în serviciu este eliminată; condițiile de eliberare condiționată, sunt relaxate, se aduc modificări în ceea ce priveşte grupul infracțional organizat, iar comunicările publice din cursul unei urmăriri penale sunt interzise. Deputatul PNL Bihor consideră că Puterea resuscitează mereu discuţiile pe tema justiţiei, necreând spaţiu pentru dezbaterile de natură economic- financiară, cu scopul de a acoperi premisele dezastrului pe care PNL îl anticipează în viaţa economică.

Parlamentarul PNL Bihor a anunţat într-o conferinţă de presă că formaţiunea pe care o reprezintă va ataca alte cinci legi adoptate prin ordonanţe de urgenţă: OU 4/2017 privind Codul fiscal, OU 6/2017 care priveşte persoanele cu handicap, OU70/2017 privind profesia de medic veterinar, OU 79/2017 privind Codul fiscal, OU 82/2017 privind plata contribuţiilor sociale şi a indemnizaţiilor pentru mame.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor