Atacă piaţa alimentelor de lux

1Comentariu
CEFA - Peştele de Cefa e cunoscut în toată România. 1.000 tone de crap de Cefa ia drumul hypermarketurilor în fiecare an. Firma specializată în creşterea peştilor din bălţile de la Cefa are o tradiţie de 100 de ani.

 Luciul de apă se întinde pe 760 ha. În plină criză economică, investitorul de la Cefa, Nicolae Nistor, atacă piaţa produselor de lux: cea a caviarului şi a preparatelor pe bază de sturion. Declaraţia a fost făcută cu prilejul inaugurării Centrului de Asistenţă în Afaceri de la Cefa, prilej cu care Nistor a primit din partea directorului executiv al Camerei de Comerţ Bihor, Constantin Badea, două premii: locul întâi în topul bihorean al întreprinderilor mijlocii din acvacultură şi locul doi la nivel naţional.

Perlele sturionilor

 

Simbol al pasiunii pentru gourmet, caviarul a reuşit, în ciuda istoriei sale relativ recente, să impună noi standarde în domeniul meniurilor de lux. Preţul unui kilogram de icre negre este de aproximativ 2.000 euro.

Ferma de creştere a sturionilor de la Cefa ar urma să se dezvolte pe Programul Sapard. 50 de tone de sturion şi 100 de kilograme de icre negre ar urma să fie produse anual la Cefa. O hală cu bazine pe o suprafaţă de 2000 mp cu circuit închis şi sisteme de filtrare şi oxigenare automată  a apei sunt reperele tehnice ale investiţiei. Tot la Cefa se intenţionează şi deschiderea unei fabrici de prelucrare a peştelui. Ferma specializată în creşterea sturionilor de la Cefa nu e singura din Bihor. şi sturionul de Răbăgani se pregăteşte să apară pe piaţă.

 

Veronica Bursaşiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor