Atacată de vulpe

1Comentariu
SPINUS – Ziua de duminică a fost una mai puţin plăcută pentru o femeie de 32 de ani din localitatea bihoreană Spinuş. Dimineaţa, în jurul orei şapte, a fost alertată de mama ei că a venit vulpea la găinile din coteţ.

Cele două femei, înarmate cu o furcă, respectiv cu un hârleţ, au dorit să imobilizeze vulpea. Aceasta, întărâtată de câinile femeilor care a muşcat-o, a sărit la tânără, prinzând-o de gleznă. „Aşa de tare şi-a încleştat fălcile pe piciorul meu încât a trebuit să i le desfac cu mâinile. Apoi m-a prins şi de mână. Am avut noroc cu vecinii care au sărit în ajutor şi au omorât-o” îşi aminteşte cu înfrigurare tânăra de 32 de ani, internată acum pe secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean Oradea. „Până acum vulpea venea doar până în grădină, dar duminică a îndrăznit mai mult. Mai bine o lăsam în pace”, adaugă femeia, aşteptând ca în aceste zile să sosească şi rezultatele de la laboratorul Direcţiei Sanitară Veterinară Bihor pentru a se confirma sau nu dacă vulpea a fost turbată.

 

Sub control

„Pacienta a venit duminică, la orele amiezii. Prezenta plăgi la nivelul ambelor gambe. I-am acordat îngrijirile medicale corespunzătoare, efectuându-i şi vaccinul antirabic, azi internând-o în spital pentru investigaţii mai ample”, susţine dr. ElisabetaTărău, medic primar Boli Infecţioase.

Tot duminică, un băieţel de doar şase ani din localitatea Vadu Crişului, a fost atacat şi muşcat de un câine. Patrupedul i-a provocat mai multe plăgi la nivelul feţei, fiind nevoie de transportul victimei la spital. „Zilnic avem câteva cazuri de muşcătură de câine. În principal victimele sunt din rândul copiilor sau al persoanelor învârstă. În oraşe, muşcăturile sunt de cele mai multe ori provocate de către câinii comunitari. Sfătuim populaţia ca în cazul în care sunt muşcaţi să se prezinte de urgenţă la medic”, conchide dr. Tărău.

Viorica Borz

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor