Atelier de prim-ajutor pentru copii

De Crina Dobocan
Atelier de prim-ajutor pentru copii
© Foto: ISU Bihor
Mai mulți copii din Oradea au învățat cum să acorde primul ajutor în caz de leziuni minore.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor a primit miercuri vizita unui grup de 30 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Copiii sunt înscriși în Tabăra de vară „Florile Centenarului”, organizată de Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”.

Copiii au petrecut aproximativ două ore în incinta unităţii, timp în care s-au bucurat de un program variat, care a vizat îmbogățirea cunoștințelor acestora în ceea ce privește prevenirea situațiilor de urgență și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea acestora, precum și familiarizarea cu munca şi misiunile pompierilor militari.

Prevenție

Astfel, în prima parte a vizitei, copiilor le-au fost prezentate pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, insistându-se cu precădere asupra modului în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimente nedorite, ca incendii şi accidente la scăldat.

Totodată, pompierii militari le-au explicat celor mici ce măsuri trebuie să ia pentru a se proteja în cazul în care sunt surprinși de flăcări în interiorul locuinței, cum trebuie să acționeze în cazul producerii unui cutremur, unde și în ce condiții pot să se scalde în siguranță.

La finalul sesiunii informative interactive, pompierii le-au smuls copiilor promisiunea de a urma îndeaproape recomandările auzite și de a le împărtăși întregii familii, prietenilor, vecinilor și colegilor.
Activitatea a continuat cu un atelier de prim-ajutor, în cadrul căruia micii vizitatori şi-au însuşit noţiuni de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri etc.).

După sesiunea informativă şi atelierul de prim-ajutor, echipajele Detaşamentului 1 Oradea le-au prezentat micuţilor curioşi tehnica de luptă folosită de forţele de intervenţie ale inspectoratului pe timpul desfăşurării operaţiunilor şi modul în care sunt utilizate autospecialele pentru stingerea incendiilor, de descarcerare grea, de lucru la înălţime şi alte echipamente de intervenţie specifice folosite de pompierii militari pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor şi ocrotirea mediului înconjurător.

Punctul culminant al vizitei l-a constituit momentul în care fiecare copil s-a simţit pompier pentru câteva minute, mânuind pistolul de refulare a apei, sub îndrumarea şi supravegherea strictă a servanţilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !