Atelierul lui Sălăgean

Atelierul lui Sălăgean
Atelierul lui Sălăgean
Artistul plastic orădean Ovidiu Sălăgean şi-a vernisat marţi după-amiază, la Galeria de Arte Vizuale, cea de a-IX-a expoziţie personală, cu vânzare, care cuprinde 43 de exponate.

Evenimentul s-a bucurat de o afluenţă mare a iubitorilor de frumos, care au venit în „atelierul” lui Sălăgean, sintagmă aleasă pentru expoziţia în sine, tocmai pentru a savura abundenţa de culoare specifică artistului.

Definită ca o expoziţie neconvenţională de curatorul ei, Ioan Moldovan, aceasta a îmbrăcat forma unui atelier datorită caracterului non-finito urmărit de autor. „Am încercat să ofer lucrările într-o stare nedefinită, fără intervenţii majore, exact aşa cum se prezintă ele în atelierul unui artist, fără rame şi retuşuri esenţiale”, spune Sălăgean.

Culoarea, „ibovnica” lui!

Moldovan a expus într-o abordare complexă motivaţia artistului subjugat culorii, pe care o exploatează la maxim în expresia nonfigurativului şi a unui geometrism calculat.
„Artistul a venit în faţa noastră într-un mod personal, invitându-ne în atelierul său. Suntem luaţi ca martori ai unui exerciţiu pe care îl face în primul rând cu el şi apoi cu ceilalţi, pentru a culege în final roadele acestuia. Este o schimbare interioară a lui Sălăgean, ajuns la maturitatea artistică, pe care o exploatează prin culoare. Expoziţia este o propunere de o frumuseţe a armoniei cromatice viguroase ce defineşte autenticitatea vocaţiei plasticianului”, susţine Moldovan.

Expoziţia artistului ţine, în accepţia lui Moldovan, de un postmodernism asimilat sub o formă nedramatică, dar totuşi ofensivă, care s-ar încadra într-un neoexpresionism cromatic la care provocarea şi dinamismul suprarealiste sunt personalizate.

Laura Voicu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !