Atentat la sănătatea publică

8Comentarii
Dr. Marius Pârcioagă va anunţa forurile
Dr. Marius Pârcioagă va anunţa forurile
Obligaţia părinţilor dictată de Primărie de a plăti zilele de grădiniţă când copiii sunt absenţi va fi contestată.

Hotărârea Consiliului Local de a taxa părinţii preşcolarilor chiar şi atunci când lipsesc de la grădiniţă va fi analizată la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, al Prefecturii, al Ministerului Sănătăţii şi al Institutului Naţional de Sănătate Publică. „Ar fi trebuit ca iniţiatorul acestei hotărâri să ne fi trimis şi nouă (inspectorilor sanitari – n.r.) un exemplar încă în stadiu de proiect sau măcar unul din hotărâre”, a declarat ieri şeful acestei instituţii, dr. Marius Pârcioagă.

El a relatat că va face întâmpinare întâi la Instituţia Prefectului, pentru a analiza şi discuta hotărârea CL cu juriştii acestei instituţii cu rol în supervizarea hotărârilor Consiliului Local. Dr. Pârcioagă a declarat că va informa şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, precum şi Ministerul Sănătăţii, în vederea analizării şi eventual a anulării acestei decizii a Executivului Local.

Cap în cap

Acest act al autorităţii locale contravine dispoziţiilor Ministerului Sănătăţii potrivit cărora se interzice accesul copiilor bolnavi în colectivităţi, a explicat reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu. „Nici personal nu consider normală această hotărâre, mai ales că micuţii când sunt bolnavi şi stau acasă sau sunt internaţi sau au alte probleme, nu beneficiază de niciun serviciu de la grădiniţă, nici educaţional, nici de hrană, nici hotelier”, a spus dr. Pârcioagă referitor la contradicţia dintre regula clară venită pe linie de minister (copiii bolnavi sunt trimişi acasă de la grădiniţă) şi decizia Primăriei, care obligă să vină la grădiniţă chiar şi copiii bolnavi fiindcă nu se vor lua în considerare adeverinţele medicale.

Amintim că în ultima şedinţă a Consiliului Local, la iniţiativa Executivului, aleşii urbei au votat ca părinţii să plătească grădiniţa chiar şi când nu-şi duc copiii la grădiniţă.

În Oradea funcţionează 27 de grădiniţe care oferă servicii educaţionale pentru 8.333 de copii, a informat Inspectoratul Şcolar, referitor la numărul de copii şi al părinţilor al căror serviciu ar putea fi în pericol, dacă nu se va anula hotărârea Consiliului Local.

Otilia Sandor

Grădiniţa, minim 90 de lei pe lună8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor