Atenţie, au ieşit motocicliştii pe şosele!

8Comentarii
Atenţie, au ieşit motocicliştii pe şosele!
Odată cu încălzirea vremii, creşte şi numărul motocicletelor sau bicicletelor în trafic, prin urmare este necesară mai multă atenţie.

Unii conducători auto nu sunt obişnuiţi încă să vadă în trafic motocicletele, nu apreciază corect distanţa la care se află acestea sau viteza lor de deplasare, ori, în cele mai nefericite cazuri, nu le observă. În acest context, poliţiştii recomandă multă atenţie şoferilor, pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, şi recomandă ca înainte de a deschide portierele, să se asigure că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehicul. Totodată trebuie atenţie sporită la schimbarea direcţiei de mers – oricând din spate sau din faţă poate apărea un motociclist. La plecarea de pe loc de altfel, şoferii trebuie să se asigure că nu pun în pericol siguranţa deplasării unui motociclist, iar atunci când sunt depăşiţi de unul să nu mărească viteza de deplasare şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.

Sfaturi pentru motociclişti

Şi motocicliştilor, poliţiştii doresc să le facă nişte recomandări: astfel aceştia sunt atenţionaţi să evite accelerările excesive şi să nu depăşească limitele legale de viteză. Totodată, motocicliştii trebuie să evite deplasarea între benzile de circulaţie, să poarte, atât ei cât şi pasagerul care îi însoţeşte căşti de protecţie omologate. Este interzis totodată, ca pentru restul participanţilor la trafic, să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii avertizează motocicliştii să nu facă „slalom” printre autovehiculele aflate în mişcare, să se asigure că dispun de spaţiu de frânare suficient şi să păstreze permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului.

A.B.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor