Atenţie la factura de gaz!

Atenţie la factura de gaz!
Deva – E.ON Gaz a procedat la reîncadrarea consumatorilor în grupe de consum.

Ca urmare a acestei operaţiuni sunt emise facturi de regularizare către clienţii pentru care a fost necesară reîncadrarea într-o nouă grupă de consum, diferită de cea în baza căreia s-a efectuat facturarea pe parcursul anului 2006.

Factura de regularizare este însoţită de o notă de calcul în care se prezintă în mod explicit şi detaliat operaţiunile de regularizare efectuate. Această factură va intra în posesia consumatorilor pe parcursul acestei luni. Regularizarea va face ca unii consumatori să fie nevoiţi să plătească sume de bani în plus.

Încadrarea într-o anumită clasă de consum, conform contractului-cadru de furnizare a gazelor naturale, se face de către furnizor pentru o perioadă determinată de un an, în baza volumului de gaze naturale consumate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2006.

În situaţia în care factura de regularizare are valoare negativă, sumele rezultate în baza recalculării şi care trebuie rambursate de E.ON Gaz clienţilor, vor fi compensate cu facturi ulterioare. În situaţia în care sumele plătite de clienţi sunt mai mici decât contravaloarea consumului aferentă noii categorii de încadrare, factura de regularizare are o valoare pozitivă. În acest caz este necesară achitarea de către client a facturii de regularizare, în termenele de scadenţă specificate pe factură.

Spre exemplu, dacă s-a estimat că, în 2006, vom consuma 2300 de mc, am fost încadraţi la clasa de consum B1. La finele anului s-a observat că am consumat 2600 mc, adică ne încadrăm în clasa de consum B2. E.ON va emite o factură de regularizare şi consumatorul va plăti diferenţa.

Dacă am fost încadraţi iniţial în clasa B2 şi am consumat, în 2006, doar 2300 de mc, E.ON va emite o factură de regularizare prin care ne va restitui diferenţa de bani prin compensare, adică reducând valoarea facturilor viitoare cu suma de pe factura de regularizare.

Clase de consum:

I. Consumatori racordaţi la sistemul de distribuţie:
B1 – consum anual până la 2.400 mc
B2 – consum anual 2.401 mc – 12.400 mc
B3 – consum anual 12.401 mc – 124.000 mc
B4 – consum anual 124.001 mc – 1.240.000 mc
B5 – consum anual 1.240.001 mc – 12.400.000 mc
B6 – consum anual peste 12.400.000 mc.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !