Atenție la înghețul conductelor!

De Otilia Șandor
Atenție la înghețul conductelor!
Din cauza temperaturilor scăzute, în unele unităţi de stat şi private a îngheţat apa pe conducte, fapt ce a făcut imposibilă încălzirea încăperilor.

Pompierii atenţionează că şi activitatea de intervenție ca urmare a indisponibilității surselor de apă din cauza înghețului poate fi îngreunată. De aceea, pompierii îi atenționează pe reprezentanții obiectivelor publice (unități de învățământ, unități sanitare, unități de îngrijire și cazare copii instituționalizați, bătrâni, persoane cu dizabilități, unități de cult, unități de cultură, unități de turism și agrement, unități comerciale, obiective care funcționează în clădiri înscrise în lista Monumentelor Istorice ș.a.m.d.) că sunt obligaţi să respecte strict măsurile de apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece și a protejării componentelor instalațiilor de stingere cu apă (hidranți) contra înghețului, precum și asigurarea uneltelor și accesoriilor pentru deszăpezirea căilor de acces, de evacuare și de intervenție.

Pe de altă parte, şi bihorenii sunt sfătuiţi să îşi controleze sursele de căldură, conductele, corpurile și elementele de încălzire, sobele, coșurile și canalele de fum etc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !