Atenţie: la joacă … pe riscul vostru!

De Andreea Pintea
Atenţie: la joacă … pe riscul vostru!
© FOTO: J.A.
În tot mai multe locuri de joacă din Arad se pot vedea mesajele Protecției Consumatorilor cu privire la riscurile accidentărilor chiar în locurile destinate copiilor.

Pericolele din spațiile de joacă pentru copii amenajate în cartiere sau chiar în zonele centrale din oraș nu mai sunt o noutate pentru nimeni. În repetate rânduri, Jurnal arădean și aradon.ro v-au informat cu privire la situația deplorabilă în care au ajuns leagănele și ansamblurile de joacă din parcuri. Acum, însă, a intrat și Protecția Consumatorului pe fir.

parc-5

„Avem o tematică de control în această perioadă care vizează parcurile și locurile de joacă. Controlăm aceste spații destinate copiilor, iar acolo unde găsim nereguli și considerăm că există un risc pentru copii încercăm să luăm măsurile necesare”, ne-a explicat Gheorghe Iancu, directorul Oficiului Județean Protecția Consumatorilor Arad.

Ce măsuri se pot lua?

Primele măsuri pe care le-a dispus Protecția Consumatorilor au fost distribuirea de materiale de avertisment către părinți sau însoțitorii copiilor de la locurile de joacă, precum și amplasarea unor avertismente pe jocurile și ansamblurile defecte. „Prin utilizarea acestui loc de joacă vă expuneți unui risc de a vă accidenta”. Acest mesaj stă scris pe mai multe leagăne și chiar pe gardurile unor parcuri din Arad. Dacă arădenii le vor lua în seamă sau nu, rămâne de văzut. Pe de altă parte, directorul OPC Arad ne-a confirmat și faptul că cei ce sunt responsabili cu întreținerea parcurilor vor fi atenționați să remedieze probleme existente în cel mai scurt timp.

Nu ar fi însă pentru prima dată cânt administrației locale i se atrage atenția că unele parcuri și locuri de joacă sunt adevărate tranșee și pericole pentru cei mici. În toamna anului trecut, Jurnal arădean vă prezenta situația celor mai importante parcuri din municipiu, dar și poziția Primăriei Arad care puncta că sute de mii de lei sunt alocate pentru întreținerea parcurilor precum și pentru paza lor. Ce s-a modificat de atunci? În unele zone s-a intervenit: cuiele și scândurile rupte au fost înlocuite, iar pe alocuri chiar s-a dat și cu vopsea. Însă chiar și acum, multe dintre parcuri sunt distruse, în mod special cele amenajate în cartierele municipiului.

Casetă: Situația parcului pentru copiii cu dizabilități

În zona Polivalentă există de câțiva ani de zile un parc pentru copiii cu dizabilități. Proiect realizat de o fundație din Arad, în parteneriat cu Primăria Arad, parcul a ajuns o ruină. Leagănele sunt imposibil de folosit și întreg parcul pare abandonat. Este greu de crezut că parcul mai poate fi reabilitat. Cel mai probabil, dacă se va dori un parc cu jocuri speciale pentru copiii cu dizabilități, municipalitatea va trebui să facă o nouă investiție.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !