Atenţie la zăpadă!

Atenţie la zăpadă!
Pentru că vor să îi ferească de accidente cauzate şi de vremea nefavorabilă, poliţiştii dau sfaturi şoferilor. Video: Drum aproape inpracticabil  

Poliţiştii sfătuiesc şoferii să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor de trafic şi drum, pentru că trecerea de la aderenţa specifică unui carosabil uscat la a unuia umed poate provoca probleme şoferilor tentaţi să apese mult pedala de acceleraţie.

Poliţiştii de la Rutieră recomandă şoferilor să fie calmi, să nu facă comenzi bruşte, să facă manevrele doar după ce s-au asigurat, să folosească mai ales frâna de motor şi să nu facă depăşiri, pentru că acestea sunt foarte periculoase pe vreme de zăpadă.

Vizibilitate

Şoferii sunt sfătuiţi ca în cazul în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza precipitaţiilor, să folosească luminile de întâlnire şi ziua, pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. Şoferii sunt rugaţi şi să se asigure că le funcţionează sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii.

Şoferii să circule cu viteză redusă, mai ales că legea prevede că atunci când vizibilitatea datorată condiţiilor meteorologice este sub 100 de metri, sau carosabilul este acoperit de zăpadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 de km/h în localităţi şi 50 de km/h în afara localităţilor.

Operatorii de transport cu autovehicule având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt obligaţi să îşi monteze pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Otilia Şandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !