Atenție! MAE a emis avertizări de călătorie pentru mai multe țări din Europa

Atenție! MAE a emis avertizări de călătorie pentru mai multe țări din Europa
Atenție în cazul în care călătoriți prin Europa. Ministerul Afacerilor Externe a emis avertizări de călătorie pentru mai multe țări, printre care Ungaria, Germania și Croația.

Austria – restricții de circulație a tramvaielor în Salzburg

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau urmează să se deplaseze pe teritoriul Republicii Austria că tramvaiele care circulă în proximitatea şi în împrejurimile oraşului Salzburg sunt direcţionate până la staţia Salzburg-Liefering, chiar înainte de frontieră.

Traficul feroviar către şi dinspre Bavaria, prin Gara Centrală Salzburg rămâne suspendat în ambele direcţii, din cauza măsurilor guvernamentale din Republca Federală Germania, până duminică, 4 octombrie – adică până în ultima zi a München Oktoberfest.

Germania – restrictionarea traficului pe relațiile feroviare cu Ungaria şi Austria, prin Salzburg

Românii care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Federale Germania că, în urma măsurilor oficiale privind controlul la frontiere, până la data de 4 octombrie 2015 traficul feroviar al “Deutsche Bahn” între München-Salzburg (Austria)-Budapesta (Ungaria) va fi suspendat pentru următoarele trenuri:

Linia IC 62 Frankfurt (Main)-Stuttgart-München’Salzburg-Klagenfurt/Graz nu circulă între Salzburg şi München.

Trenurile care pleacă din Frankfurt se opresc în München.

Trenurile care vin din Austria se opresc în Salzburg.

Linia Railjet 90 Budapesta-Viena-Salzburg-München începe şi se termină în Salzburg.

Nu circulă trenurile între Salzburg şi München.

Ungaria – situaţia la punctele de trecere a frontierei cu Austria şi Serbia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, potrivit Autorităţii Ungare de Management al Drumurilor (www.utinform.hu) şi Inspectoratului General al Poliţiei (www.police.hu), situaţia actuală la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Serbia, respectiv cu Austria este următoarea:

1. Punctul de trecere al frontierei Horgos – Roszke, între Serbia şi Ungaria, pe DN 5, este închis. Se recomandă utilizarea PTF Tompa sau Tiszasziget.

2. Punctul de trecere al frontierei Hegyeshalom-Nickelsdorf, între Austria şi Ungaria, pe DN 1, este închis. Se recomandă utilizarea punctului de trecere al frontierei Hegyeshalom situat pe autostrada M1.

3. Traficul se desfăşoară normal pe autostrăzile M5 şi M1 din Ungaria. Totodată, punctul de frontieră Hegyeshalom – Nickelsdorf situat pe autostrada M1 este funcţional.

Croația – măsuri privind restricții in circulația rutieră și feroviară

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau urmează să se deplaseze pe teritoriul Republicii Croaţia că circulația rutieră este complet blocată în punctul de control trecere frontieră Bajakovo-Batrovci (dintre Croația și Serbia) situat pe autostrada Zagreb – Belgrad, urmare măsurilor luate de autoritățile croate de restricționare a circulației pentru autovehiculele de transport marfă, pe sensul de intrare în Croația și a protestului spontan al șoferilor care se află în așteptare, în partea sârbească a punctului de frontieră menționat. În ceea ce priveşte ruta Serbia-Croația, circulația rutieră pentru autovehiculele cu masa totală de până la 7,5 tone a fost deviată prin punctul de control trecere frontieră de la Tovarnik, care a fost redeschis pentru a permite reluarea parțială a circulației rutiere.

Pentru circulația rutieră pe relația Serbia-Croația, privind autovehiculele de transport marfă cu masă totală mai mare de 7,5 tone, aceasta a fost deviată prin Bosnia Herțegovina, cu intrare în Croația pe la punctul de control trecere frontieră Stara Gradiska.

Traficul feroviar pe relațiile Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia este în continuare suspendat.
Punctele de control trecere frontieră cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut rămân în continuare închise.

Având în vedere că situaţia din teren poate suferi modificări, de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români, care doresc să tranziteze teritoriul Republicii Croaţia, să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !