Atentie, politistii locali va pot amenda daca aveti actele de identitate expirate

De A. Strugariu
Poliţia Locală are atribuţii şi în ceea ce priveşte evidenţa persoanelor
Poliţia Locală are atribuţii şi în ceea ce priveşte evidenţa persoanelor
Poliţia Locală are atribuţii şi în ceea ce priveşte evidenţa persoanelor potrivit legii. Dacă vă prind cu documentele de identitate expirate, agenţii Poliţiei Locale vă pot sancţiona. Amenzile sunt de la 40 la 80 de lei, iar de la începutul anului până în prezent au fost aplicate peste 1.500 de sancţiuni în Timişoara.

Polițiștii locali cooperează cu alte autorităţi competente în vederea verificării, la cererea acestora, a unor date cu caracter personal, dacă solicitarea este justificată prin necesitatea îndeplinirii unei atribuţii prevăzute de lege, cu respectarea reglementărilor legale privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate, cooperează cu serviciile publice comunitare de evidenţă a persoanelor pentru punerea în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate şi a minorilor peste 14 ani care nu au acte de identitate.

Poliţiştii locali au aplicat anul acesta peste 1.500 de amenzi pe această linie.

„Poliția Locală Timișoara atrage așadar atenția cetățenilor că trebuie să respecte legislația referitoare la deținerea documentelor de identitate și la necesitatea preschimbării lor la expirare. Potrivit OUG 97/2005 republicată, nerespectarea prevederilor legale privind deținerea, preschimbarea actelor de identitate se sancționează cu amendă de la 40 la 80 lei. De la începutul anului polițiștii locali din Timișoara au aplicat un număr de 1533 de sancțiuni pe această linie”, a arătat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !