Atenţie şoferi la drumurile cu zăpadă şi polei!

Atenţie şoferi la drumurile cu zăpadă şi polei!
DEVA – Ţinând cont de avertizarea meteo de vreme nefavorabilă pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi Hunedoara, Serviciul Poliţiei Rutiere le recomandă conducătorilor auto:

• Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 021/3157566, 021/3186609 sau 021/3186631 ale Comandamentului Central de Iarna;
• Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
• Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.
• Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
• Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
• Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, lanţuri, materiale antiderapante etc.;
• Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
• Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;
• În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;
• Operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legala, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind lipsa acestora de experienţă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

De asemenea, rămâne valabilă obligativitatea respectării restricţiilor de circulaţie pe DN7, între localităţile Orăştie şi Ilia, pe sectorul de drum situat între kilometrii 352 şi 412. Din cauza unor lucrări de consolidare a sistemului rutier este interzisă circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, de luni până sâmbătă, între orele 07,00 şi 19,00, iar cea a vehiculelor cu m.t.m.a. mai mică de 7,5 tone, de luni până sâmbătă, între orele 08,00-12,00 şi 15,00-19,00;

Restricţia nu se aplică vehiculelor destinate transportului de persone.
Poliţia Rutieră recomandă folosirea următoarelor rute alternative:
• pentru relaţia SIBIU-ARAD: DN 1- Sibiu-Sebeş-Alba Iulia-Turda-Cluj Napoca-Oradea; DN 79, Oradea-Arad;
• pentru relaţia LUGOJ-SIBIU: DN6- Lugoj-Caransebeş; DN68- Caransebeş-Haţeg; DN66- Haţeg-Târgu Jiu; DN67- Târgu Jiu-Râmnicu Vâlcea; DN7- Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

Mihaela Tămaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase