Atenţiune, atenţiune! Sirenele sună din nou în Bihor

De Oana Farcas
Reactualizat la:
5Comentarii
Atenţiune, atenţiune! Sirenele sună din nou în Bihor
Sirenele vor suna din nou, miercuri dimineață, în cadrul unui nou exercițiu de verificare a echipamentelor tehnice de înștiințare, avertizare și alarmare a populației.


UPDATE! Sirenele de alarmare publică au sunat miercuri dimineața în Bihor, în jurul orei 10:32.


Astfel, miercuri, 03 octombrie, în intervalul 10:00-11:00, locuitorii județului Bihor vor auzi semnalele sirenelor, semnale ce vor anunța în funcție de scenariul propus de IGSU – prealarmă aeriană(3 sunete), alarma aeriană (15 sunete), alarma la dezastre (5 sunete).

Durata fiecărui semnal este de 2 minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

„Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Oradea îi informează pe cetățeni că nu trebuie să intre în panică, deoarece acesta este un exercițiu. Conform art. 25 din O.M.A.I. nr. 1259/10.04.2006, publicat în M.O. nr. 349 din 18.04.2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei”, transmite municipalitatea.

La nivelul județului Bihor există 164 de sirene de alarmare publică aparținând administrației publice (156 electrice și 8 electronice) și 60 de sirene de alarmare publică aparținând operatorilor economici și instituțiilor (10 electrice și 50 electronice).

Scopul exerciţiilor este de a antrena autorităţile administraţiei publice locale, a pregăti populaţia prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare şi a verifica funcţionarea sirenelor de alarmare publică.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor