„ATI copii” are înfăţişare nouă

5Comentarii
„ATI copii” are înfăţişare nouă
„ATI copii” are înfăţişare nouă
ARAD – Renovarea secţiei Spitalului Judeţean a fost susţinută financiar de Clubul Lions Arad.  VIDEO

A fost pus la cale într-o seară de decembrie 2007, de un grup de oameni interesaţi să facă ceva pentru Spitalul Judeţean din Arad.

Proiectul reamenajării Secţiei terapie intensivă copii a început să prindă contur odată cu disponibilitatea Clubului Lions Arad de a susţine financiar această „transformare”.

Vorbim despre o adevărată transformare căci, în comparaţie cu vechea imagine a secţiei, spaţiul este, acum, de nerecunoscut.

„Au fost renovate trei saloane, holul, grupul sanitar şi camera pentru cadrele medicale. Totul a fost complet renovat: s-au schimbat uşile, geamurile, s-a pus pardoseală epoxidică – care corespunde normelor epidemiologice europene -, s-a schimbat culoarea pereţilor, s-au pus corpuri de iluminat cu figurine din desene animate… Totul, pentru ca acest spaţiu să arate cât mai bine şi să fie cât mai primitor pentru copilaşi, pentru că aici sunt tratate cazurile cele mai grave” – explică Mirandolina Prişcă, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„We serve”

Aproximativ 40.000 de euro este valoarea totală a investiţiei făcute la Secţia terapie intensivă copii. Ea aparţine în exclusivitate Clubului Lions din Arad care nu a făcut decât să continue tradiţia începută anul trecut, când a renovat o parte a Secţiei terapie intensivă coronariană, tot de la Spitalul Judeţean. „Acţiunile noastre au fost gândite în spiritul ideii «We serve» («Servim»/«Ajutăm» – n.r.), după care este ghidată întreaga activitate a Clubului Lions.

Cred că, prin cele două fapte, Clubul Lions a reuşit să demonstreze că poate fi alături de cei aflaţi în suferinţă. Şi să nu uităm că oricând, oricare dintre noi poate ajunge într-unul din saloanele acestui spital” – a punctat Alexandru Moţ, preşedintele „Lions” Arad, cu ocazia inaugurării oficiale a secţiei renovate.

Procesul de „transformare” a secţiei a început la 9 ianuarie, lucrările fiind executate de o firmă condusă de doi membri „Lions”. Renovarea spaţiului s-a finalizat cu două luni mai repede decât se preconizase iniţial.

Invitaţi

Momentul inaugural a fost onorat de prezenţa preşedintelui CJ Arad, Iosif Matula, care a evidenţiat „sprijinul constant şi consistent pe care Consiliul Judeţean l-a acordat pentru toate lucrările ce se desfăşoară în Spitalul Judeţean”.

Prezent la evenimentul de astăzi în calitate de primar al Aradului, dar şi în calitate de membru al Clubului Lions, Gheorghe Falcă a ţinut să remarce importanţa implicării societăţii civile şi să transmită „felicitări pentru evoluţia managerială din cadrul Spitalului Judeţean”.

D.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor