Atitudinea la UPU începe să fie sancţionată

88Comentarii
Atitudinea la UPU începe să fie sancţionată
O asistentă care a repezit o pacientă venită la Urgenţe a fost sancţionată, după vizualizarea casetei înregistrate.

Miercuri seară, o orădeancă a sesizat că nora ei, S.B. (27 ani) ar fi fost trimisă acasă de la Urgenţe, pe motiv că nu e medic urolog de gardă.

Mama a relatat că pacienta „urina cu sânge” şi avea dureri mari, motiv pentru care nu a aşteptat să treacă noaptea şi s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Oradea. Recepţionera a vorbit amabil cu ea şi cu soţul ei, i-a întocmit o fişă, după care a chemat o asistentă. Respectiva însă, a relatat soţul pacientei, le-ar fi spus foarte sec: „Vă chem un medic dacă vreţi să vă dea un calmant şi reveniţi mâine fiindcă nu avem medic de gardă la urologie”. Enervaţi de atitudine şi răspuns, soţii au părăsit Spitalul Judeţean, au plecat la Spitalul Pelican, unde pacienta a fost consultată, investigată şi pusă imediat sub tratament.

Nimeni de gardă

Dr. Hadrian Borcea, medic-şef la UPU Oradea, a confirmat incidentul, după ce a vizionat caseta înregistrată cu camera video montată în sala de aşteptare de la UPU. Doctorul a relatat că asistenta respectivă era la serviciu de 24 de ore, dar nu are scuze pentru faptul că a avut o atitudine deloc potrivită cu pacienta.

Dr. Borcea a informat că asistenta în cauză a fost sancţionată şi nu va mai lucra o perioadă la triajul bolnavilor.
Medicul informează însă că toţi pacienţii care ajung în sala de aşteptare de la UPU sunt văzuţi de către un medic de la UPU, dar că la unele specialităţi nu există gărzi (urologie, oftalmologie, dermatologie) în spital, iar medicii sunt chemaţi de acasă (fac gardă la domiciliu) dacă apare vreo urgenţă.

Privitor la UPU, deşi multe cazuri nu ar fi de competenţa UPU ci mai degrabă de medicina primară sau de ambulatoriu, toţi bolnavii sunt văzuţi de medicii de la UPU, dar numai în funcţie de gravitatea afecţiunii lor şi de numărul bolnavilor în stare gravă. De exemplu, dacă o persoană accidentată grav este adusă la UPU, aceasta va avea prioritate în faţa unei alte persoane cu zgârâieturi la picior, întrucât victima accidentului ar putea deceda dacă mediicii nu intervin imediat.
Pe de altă parte, dr. Borcea speră ca medicii de specialitate din spital să conlucreze cu colegii de la UPU pentru a evita reclamaţii de la pacienţi.

Privitor la lipsa gărzii de la anumite specialităţi din Spitalul Judeţean, aceasta poate fi probabil pusă pe seama reorganizării şi a subfinanţării unităţii.

Otilia Sandor88Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor