Atleţii juniori I, trei medalii

CN pentru juniori I a încheiat sezonul atletic în aer liber. Competiţia a reunit la start 294 de sportivi (100 de fete şi 194 de băieţi), de la 92 de cluburi. Atleţii juniori I orădeni au realizat câteva performanţe remarcabile, reuşind să câştige trei medalii.

 

Cea mai bună performanţă a fost realizată de Méhes Alexandru (CS Crişul, antrenori Livia şi Albert Méhes), care a devenit campion naţional la aruncarea ciocanului, cu 60,18 metri. Victoria sa a fost detaşată, Méhes având un avans de

peste şase metri faţă de următorul clasat. Coechipierul său, Mátyás József, s-a situ

at pe lo

cul VI, cu 48,79 metri. O altă elevă a soţilor Méhes, Bianca Lazăr Fazecaş (încă junioare II), a ocupat locul IV în proba feminină de ciocan, cu 48,68 metri.

Bilanţ bun

Foarte bună a fost evoluţia lui Sergiu Foltuţ (CSU LPS Bihorul, antrenori Mariana şi Virgil Preda), care a reuşit un rezultat valoros în proba de săritură în lungime, 7 metri. El a devenit vicecampion naţional, furnizând o frumoasă surpriză.

„Sergiu este un săritor de mare perspectivă. Are calităţi fizice remarcabile pentru această probă, având deja 1,90 metri înălţime. Foltuţ a mai avut o săritură de 6,88 metri, depăşită cu circa 20 de centimetri, ceea ce ar fi însemnat peste 7,20 metri”, ne-a declarat antrenorul Virgil Preda. Un alt elev al soţilor Preda, Rareş Negru (CSU LPS Bihorul), a ocupat locul IX în aceeaşi probă, cu 6,46 metri. Cea de-a treia medalie pentru atletismul orădean a fost obţinută de Cristian Sidea (CS Universitar, antrenor Marius Marinău), care a cucerit bronzul în proba de 400 metri garduri, cu timpul de 54,63”. Tot el s-a situat pe locul VII la 100 metri plat, cu 11,39”.

„Rezultatele juniorilor I completează un bilanţ foarte bun realizat de atletismul orădean în acest sezon. Cele mai multe medalii au fost obţinute la seniori, tineret şi juniori I, fapt remarcabil”, a afirmat antrenorul Virgil Preda.

În urma rezultatelor de CN, Méhes Alexandru şi Sergiu Foltuţ au fost selecţionaţi în lotul care va reprezenta România la Balcaniada de atletism pentru juniori I, programată la Atena (Grecia), în perioada 4-6 septembrie.

Gavril Nuţiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !