Atleţii orădeni, cinci medalii

Atleţii orădeni, cinci medalii
BUCURESTI – Finalele CN de atletism în sală pentru seniori şi tineret, disputate la sala CN „Lia Manoliu”, au consemnat evoluţiile meritorii ale atleţilor orădeni, care au obţinut cinci medalii şi alte cinci clasări în primele şase locuri. Delegaţia orădeană a fost alcătuită din 11 sportivi, toţi făcând parte din grupa de săritori de la CSU CSŞ LPS Bihorul.

Învinsă la baraj

Cea mai disputată probă a fost cea feminină de săritură în înălţime, protagoniste fiind Oana Pantelimon (Steaua), medaliata cu bronz de la JO de la Sydney, respectiv orădeanca Andrea Ispán (CSU Steaua). Cele două au mers „cap la cap” până la 1,88 m, toate săriturile fiind reuşite din prima încercare. La 1,92 m, atât Oana cât şi Andrea au doborât de patru ori ştacheta, după care s-a recurs la un baraj de departajare. Din păcate, Andrea Ispán a trebuit să se mulţumească cu titlul de vicecampioană, victoria revenindu-i Oanei Pantelimon, cu 1,90 m. Andrea a fost foarte aproape de reuşită la 1,92 m, rezultat care ar fi însemnat enorm pentru cariera sa, constituind baremul de calificare la CM şi JO.

Campioană la tineret

Cornelia Deiac (CSU LPS Bihorul) a devenit campioană naţională la tineret în proba feminină de lungime, cu 6,28 m, rezultat cu care s-a situat pe locul V la senioare. Ea a fost întrecută de patru senioare, mai mari ca vârstă şi cu experienţă superioară. Chiar dacă nu a reeditat cea mai bună performanţă a sa, Cornelia se află în progres faţă de sezonul trecut, fiind candidată certă la o medalie la CE de junioare I, care va avea loc în iulie, în Olanda. În aceeaşi probă, Halai Erika (LPS Bihorul) a ocupat locul V la tineret, cu 5,76 m.

Surpriza Pásztai Zoltán

O frumoasă surpriză a fost realizată de Pásztai Zoltán (CSU Oradea), care a cucerit bronzul la săritura în lungime seniori, cu 7,40 metri. Atlet care se pregăteşte cu o deosebită abnegaţie în afara orelor de serviciu, Pásztai constituie un model de muncă şi ambiţie, demn de urmat pentru mai tinerii săi colegi. În aceeaşi probă, Borsi Imre (CSU Steaua), aflat într-o formă mai slabă, s-a situat pe locul III la tineret şi pe locul V la seniori, cu 7,34 m. Tot la lungime, Silviu Uivaroşan (LPS Bihorul) a ocupat locul IV la tineret şi locul VI la seniori, cu 6,98 m.

La înălţime masculin, orădenii au avut evoluţii modeste. Nagy Norbert s-a situat pe locul III la tineret şi V la seniori, Ion Vasile pe locul VI, iar Sebestyén Edwárd pe locul VII, ultimii doi la seniori, toţi trei cu 2,08 m. La triplusalt, Lénárd Norbert (CSU LPS Bihorul), aflat în primul an la juniori I, a ocupat locul IV la tineret şi locul VI la seniori, cu 15,24 m, nou record personal.

Gavril Nutiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !