Atletismul merită sprijinul autorităţilor

Atletismul merită sprijinul autorităţilor
ORADEA – Virgil Preda, creatorul şcolii orădene de sărituri, recunoscută de şefii FR Atletism, s-a aflat în ultima vreme în relaţii încordate cu autorităţile locale, reclamând sprijinul financiar redus oferit pentru atletismul local.

Ziariştii sportivi aflaţi joi la tradiţionala gală a atletismului bihorean i-au sugerat valorosului antrenor că ar trebui să fie mai reţinut în declaraţii şi să dea dovadă de mai multă diplomaţie. „Eu nu pot fi diplomat când e vorba de condiţiile oferite sportivilor mei. Eu sunt un om direct, diplomaţia este pentru politica externă”, a replicat sec tehnicianul orădean. Cu toate acestea, Virgil Preda a refuzat categoric să mai facă orice fel de afirmaţie despre autorităţile locale.
„Eu nu mai doresc să spun nimic. Pentru mine vor vorbi rezultatele sportivilor noştri. Atletismul orădean a adus circa 40 de medalii în anul 2006. Nutresc speranţa că cei în drept îşi vor da seama că şi acest sport merită un sprijin mai consistent. Nu pentru mine, ci pentru cei care au obţinut aceste rezultate, pentru munca lor”, a conchis Virgil Preda.
Ionel Bungău, directorul DSJ Bihor, şi-a exprimat la rândul său dorinţa ca anul viitor să însemne o cotitură în ceea ce priveşte sprijinul pentru atletism şi investiţiile în infrastructura acestui sport. „Sperăm să obţinem un ajutor consistent din partea Consiliului Judeţean, pentru atletism şi pentru sport în general. În alte judeţe, acest fapt se petrece deja de mai mulţi ani. CJ Caraş-Severin, de exemplu, a oferit un miliard de lei doar pentru premierea celor mai buni sportivi din anul 2006, fapt care spune multe”, a afirmat Ionel Bungău.

Nutiu Gavril0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase