Atracția de la Zoo: cămila cu două cocoașe

De Bihon.ro
Atracția de la Zoo: cămila cu două cocoașe
© Foto: Zoo Oradea
Un pui de camilă bactriană a fost adus joi, la Oradea, de la gradina zoologică din Miskolc.

Descris ca fiind blând și haios, puiul de cămilă are vârsta de un an, este mascul și s-a acomodat foarte repede în țarcul pregătit special la Zoo Oradea.

„Preocuparea noastră permanentă este să facem Grădina Zoologică tot mai atractivă, motiv pentru care dorim să aducem cât mai multe animale din specii pe care nu le deținem. În acest sens, colaborăm permanent cu grădini zoologice din țară, dar și din străinătate. De mulți ani, nu am avut cămilă în Grădina Zoologică din Oradea”, precizează Liviu Andrica, director al Administrației Domeniului Public Oradea.

Cămilele cu două cocoaşe (bactriene) au lungimea corpului de 2,5-3 metri, înălțimea de 1,8-2,1 metri, greutatea de 450-600 kg și lungimea cozii de 50-58 cm.

Deși sunt animale pașnice și foarte rar se întâmplă să afișeze un comportament agresiv, cămilele bacteriene sunt pe cale de dispariție, existând un număr de doar 800 de exemplare în sălbăticie.

„Cămila este un animal erbivor, mănâncă plante spinoase, iarbă uscată și blocuri de sare, adică aproape orice crește în deșert. Petrece 8-12 ore pe zi păscând și tot atâtea rumegând. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă. Rezerva de apă acumulată în stomac poate atinge o cantitate între 100 și 150 litri, cantitate suficientă pentru 2 săptămâni”, au mai arătat reprezentanții ADP Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !