Atrași spre școlile profesionale cu masă și cazare gratuite

1Comentariu
Atrași spre școlile profesionale cu masă și cazare gratuite
Conform unui proiect depus la Camera Deputaților, elevii din învățământul profesional și tehnic, cu durata de minimum 3 ani, ar urma să beneficieze regulat de masă și cazare gratuite.

Proiectul de lege ar modifica Legea educației naționale în sensul în care nu va mai fi nevoie ca Ministerul Educației să facă anual propunere la legea bugetului de stat prin care sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată, să fie alocate fonduri pentru masa și cazarea elevilor înscriși în învățământul profesional si tehnic, cu durata de minimum 3 ani.

In expunerea de motive, inițiatorii propunerii specifică că acest proiect este destinat pentru a atrage elevii spre școlile profesionale.

„Prin atragerea absolvenților clasei a opta pentru formare în școlile profesionale s-ar diminua considerabil abandonul școlar, șomajul, excluziunea socială și sărăcia. Rata părăsirii timpurii a școlii în România (18,1% în 2014, față de media europeană de 11,2%) este una dintre cele mai ridicate din Europa, iar în 2020 se așteaptă la creșterea procentului la 11,3%. În ultima vreme, tot mai mulți agenți economici au dificultăți legate de asigurarea cu lucrători calificați, care pot fi formați doar prin școala profesională”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul legislativ este semnat de 52 de senatori. Actul normativ se va află în dezbatere publică până pe 2 iunie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor