Au alergat după steagul UE

Au alergat după steagul UE
Atmosferă de muncă şi de sărbătoare pe străzile Salontei. Drapelul UE a fost arborat la Salonta după ce a fost adus din oraşul înfrăţit Sarkad.

Se repară drumuri, se fac ultimele lucrări la noul sistem de iluminat public, ce va fi inaugurat în 2 iunie. În această ambianţă a fost înălţat ieri în balconul Primăriei Salonta steagul Uniunii Europene, adus din oraşul înfrăţit Sarkad, din Ungaria. Punte Sarkad – Salonta


După modelul alergătorului de la Maraton, tinerii din Salonta au folosit ca mijloc crosul pentru a aduce acasă simbolul integrării în municipiul de la graniţă.


„Înainte de aderarea României la Uniunea Europeană vom crea o punte de legătură între Sarkad şi Salonta. Totodată, dorim să atragem atenţia asupra unui mod de viaţă mai sănătos”. Acesta a fost mesajul primarului Torok Laszlo şi pretextul crosului organizat ieri între cele două localităţi de la graniţa româno-maghiară. Evenimentul a marcat Ziua internaţională a sportului, Challenge Day, şi se înscrie în ciclul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi a 400 de ani de la înfiinţarea Salontei ca oraş.

Steagul-ştafetă


Pregătirile pentru cros şi cursa de ciclism au durat câteva săptămâni. Zeci de elevi de la liceele salontane, profesori, dar şi directorul Centrului Socio-Medical, s-au înscris la start în cele două probe. Dacă pentru ciclişti cei 12 km au însemnat mai mult o promenadă, pentru alergători s-a dovedit a fi o cursă dificilă.


Startul crosului european a fost dat din faţa Primăriei Sarkad, la ora 10:00, ora României. De acolo au pornit alergătorii şi cicliştii maghiari. Aceştia s-au întâlnit la Vama Salonta cu elevii români, care au preluat ştafeta – steagul Uniunii Europene – chiar de la primarul din Sarkad.

Vot de susţinere


„Prin acţiunea de azi dorim să dăm un vot de susţinere Guvernului în demersul de a duce România în UE, nu numai din punct de vedere geografic, ci şi juridic, a spus primarul Torok. Avem tineri capabili şi putem să ne bazăm pe ei. De acum încolo, steaugul UE va putea fi văzut fluturând în balconul Primăriei Salonta”. În uralele şi aplauzele participanţilor, steagul UE a fost instalat în balcon de profesorul Marius Popescu.


Dorind să dea un exemplu de viaţă trăită sănătos, Szijjarto Zoltan, directorul Centrului Socio-Medical, a declarat după cursă: „Este o cinste pentru un salontan să facă ceva pentru oraşul în care s-a născut şi în care vrea să trăiască”.

Bursasiu Veronica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !