Au amânat greva

1Comentariu
ORADEA – Sindicaliştii de la Regia Autonomă OTL au amânat cu o săptămână greva generală anunţată pentru ziua de luni. Motivul îl constituie faptul că conducerea regiei a făcut recurs la sentinţa conform căreia greva de avertisment din 18 decembrie a fost în conformitate cu prevederile legale.

OTL a solicitat declararea grevei de avertisment ca fiind ilegală, pe motiv că sindicatul nu a respectat procedura legală a unui conflict de interese, solicitând daune morale în valoare de 50.000 RON pentru atingerea adusă prin intermediul acţiunii imaginii firmei.
Liderul sindical Virgil Mînz consideră că sunt şanse ca în cursul săptămânii viitoare să se ajungă la consens şi conflictul să fie stins, deoarece conducerea OTL a înaintat o ofertă privind majorările salariale care se apropie de pretenţiile angajaţilor.

Angajatorul a propus acordarea, din 1 februarie, a unui spor de 4% şoferilor şi vatmanilor, respectiv o majorare de salar de 5% pentru tot personalul. Din 1 octombrie ar urma ca sporul pentru şoferi şi vatmani să crească cu 3%, iar de o creştere de salar de 6% ar beneficia toţi angajaţii, dar numai în cazul în care situaţia financiară a regiei va permite acest lucru.

Sindicatul a solicitat iniţial acordarea, pe lângă majorarea salariilor tuturor angajaţilor, a unui spor de aglomeraţie, respectiv a unuia de condiţii de muncă improprii, ambele în valoare de 10%, pentru şoferi şi vatmani, respectiv muncitorii de la ateliere şi depouri. Sindicatul nu va accepta ca sporul să fie acordat doar şoferilor şi vatmanilor, afirmă Virgil Mânz, membrii luând această poziţie în unanimitate.
La ora actuală, un vatman are un salariu de încadrare între 650-700 RON, un şofer de autobuz între 720-770 RON, iar un mecanic în jur de 630 RON, la care se adaugă sporul de vechime şi tichetele de masă.

Pengo Zoltan


 



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor