Au aniversat 200 de ani vechime

1Comentariu
Au aniversat 200 de ani vechime
ORADEA – Au trecut două secole peste clădirea cenuşie amplasată peste drum de Magazinul Crişul. Fiind la început nucleul domeniului sanitar bihorean, astăzi a ajuns una dintre cele mai ponegrite clădiri, secţiile de acolo fiind într-o stare deplorabilă.

Poate pentru că a dat un semnal că imobilul nu va fi lăsat de izbelişte, conducerea Spitalului Clinic Judeţean Oradea a organizat ieri o manifestare de celebrare a celor 200 de ani vechime, eveniment care a debutat în sala mare a Consiliului Judeţean. Au fost prezenţi prefectul Ilie Bolojan, vicepreşedintele CJ, Gavrilă Ghilea, viceprimarul Mihai Groza şi deputatul Cornel Popa. Au fost de faţă şi medicii veterani ai Spitalului Judeţean, scoşi de curând la pensie de către prefect.

Trecut şi prezent
După prezentarea trecutului istoric al clădirii Staţionarului II de către Iudita Căluşer şi Gabriel Moisa, muzeografi de la Muzeul Ţării Crişurilor, ec. Emil Popovici Muţ, managerul Spitalului Judeţean, a trecut în revistă organizarea actuală a unităţii sanitare, cât şi planurile de viitor ce vizează această instituţie. „În cadrul Staţionarului II se vor crea Centrul de Oncologie, un laborator de medicină nucleară, iar Ambulatoriul de specialitate va fi mutat şi el în aceeaşi incintă. Cât priveşte Centrul de Diabet, acesta este aproape amenajat la parterul fostului corp, unde s-a aflat Secţia de Dermato-Venerice”, a afirmat ec. Muţ. „Nu medicii au fost problema pentru proasta funcţionare a instituţiei sanitare, ci conducerea. Avem medici foarte buni, dar din păcate obiceiurile au fost proaste. Sunt sigur că peste câţiva ani vom putea concura cu Clujul fără nici o problemă”, a declarat prefectul Ilie Bolojan.

Premiere simbolică
Partea cea mai emoţionantă a manifestării s-a dovedit a fi acordarea de diplome de excelenţă foştilor directori de spital, foştilor şefi de secţie, cât şi medicilor veterani ai Spitalului Clinic Judeţean. „A fost un gest simbolic, care se doreşte a fi o mulţumire adusă celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spitalului de-a lungul anilor”, ne-a declarat ec. Muţ. Manifestările s-au încheiat cu dezvelirea unei plăci comemorative, situată în incinta Staţionarului II, eveniment la care a fost prezent şi un sobor de preoţi pentru a oficia o slujbă de sfinţire.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor