Au avizat Planul de Management al Riscului la Inundaţii

De Simona Albinaru
1Comentariu
Aspect de la întâlnire
Aspect de la întâlnire
Specialiștii din cadrul ABA Crișuri au identificat 397 de măsuri. Ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, în Sala Mare a Prefecturii Bihor, a avut loc Şedinţa de lucru a Comitetului de Bazin Crişuri.


În urma dezbaterii și analizei, membrii Coitetului au avizat favorabil Planul de Management al Riscului la Inundaţii. Acest Plan are în vedere toate aspectele managementului riscului la inundaţii, cu accent pe prevenire, protecție și pregătire, luând în considerare inclusiv prognoza inundaţiilor şi sistemele de avertizare timpurie.

Specialiștii din cadrul ABA Crișuri au identificat 397 de măsuri care includ: promovarea practicilor de utilizare durabilă a terenurilor; îmbunătăţirea capacităţii de retenţie a apei; inundații controlate ale anumitor zone; acţiuni legate de pregătire împotriva consecinţelor adverse ale inundaţiilor precum și alte tipuri de măsuri structurale şi non-structurale pentru reducerea hazardului şi, deopotrivă, a consecinţelor acestuia.

„ Inundațiile sunt fenomene naturale ale căror riscuri nu pot fi anulate, ci doar limitate prin măsurile pe care autoritățile responsabile le iau în vederea reducerii efectelor negative. Fiecare cetățean din zonele supuse riscului la inundații va trebui să înțeleagă că și el, la rândul său, trebuie să-și ia propriile măsuri individuale, de prevenire și de protecție a sa, a familei și a bunurilor sale, în completarea măsurilor pe care le iau autoritățile în managementul eficient al riscului la inundații. Publicul larg poate consulta harti, masuri sau brosuri informative pe site-ul oficial Apele Române, www.rowater.ro rubrica- Plan de management la inundații”, a precizat Dorel Dume, membru în Comitetul de Bazin Crișuri, director ABA Crișuri.

Pentru crearea mecanismelor de consultare la toate nivelele, cum ar fi colectivităţile locale, utilizatorii din bazinul hidrografic, beneficiarii serviciilor de gospodărirea apelor, s-a prevăzut crearea Comitetelor de bazin, organizate teritorial la nivelul Administraţiei Naţionale „Apele Române”. Comitetul de Bazin Crişuri a luat fiinţă în anul 2000 prin H.G.1212 fiind un Comitet pilot. În cadrul acestui Comitet, ABA Crișuri are doi membrii cu drept de vot și asigură secretariatul tehnic.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor