Au avut puterea sa revina

Au avut puterea sa revina
Condamnati sa câstige ultimele meciuri din tur, fotbalistii oradeni sunt în grafic. Trei puncte cu CFR Timisoara, trei de la Sânnicolau si urmeaza derby-ul cu U Cluj. Daca rezultatul va fi pozitiv, FC Bihor îsi va pastra sansele la promovare, iar jucatorii vor primi un bonus de 1.000 de euro.

Revenind la jocul cu Unirea Sânnicolau, acesta nu a început prea bine pentru echipa noastra. Gazdele, care nu pierdusera nici un joc si cu un singur gol primit acasa, au controlat prima jumatate de ora. Au trimis de doua ori mingea în bara transversala prin Stoianov si Turcan, în minutul 24. Un minut mai târziu, au reusit deschiderea scorului în urma loviturii de cap trimise de V. Grigore, si sperantele oradenilor într-un rezultat pozitiv pareau naruite.


Revenire spectaculoasa


Împotriva cursului jocului, juniorul Florin Neaga a reusit sa taie elanul gazdelor, egalând în minutul 33, cu un sut de la 12 metri trimis sub transversala. Gol important, care a salvat prestatia mai slaba din prima parte. Oradenii au iesit cu alt moral de la vestiare si, treptat, au pus stapânire pe joc. Introdus în locul apaticului Lupascu, Miculescu a revitalizat atacul si, în minutul 55, sutul sau a fost scos de Maria.

Superioritatea bihoreana s-a concretizat în minutele 79 si 80. Fundasul Cristi Munteanu si-a adus echipa în avantaj cu un sut din demi-volé trimis de la 14 metri, apoi Stan l-a deschis pe Sfârlea, care a patruns singur în careu si a sutat sec sub transversala. Soarta partidei era decisa, iar Stan si-a mai permis sa iroseasca un contraatac, trei contra unu, în ultimele secvente ale partidei.


Mai este un pas


Rezultat bun obtinut dupa doua reprize diametral opuse. Cum si în derby-ul dintre U Cluj si Gaz Metan a iesit un egal, rezultat considerat bun de antrenorul Ion Marin, FC Bihor mai poate spera sa salveze, in extremis, parcursul din turul de campionat. Doua au iesit, mai urmeaza confruntarea cu ultra-defensiva echipa a Clujului care a primit doar cinci goluri în acest sezon. Un succes ar aduce o iarna mai linistita la un club care a fost obisnuit cu perioade de vacanta destul de zbuciumate.

CASETA TEHNICA

Unirea Sânnicolau – FC Bihor 1-3
Stadion Unirea. Teren moale. Spectatori: 400
Au marcat: V. Grigore ’25 / Fl. Neaga ’33, Cr. Munteanu ’79, Sfârlea ’80
Unirea: Maria – Stoianov, Utfineant, Hromei, Serb – Bota, Olariu, Almasan, Rupa (’35 Fenes) – Turcan (’70 C. Maris), V. Grigore. Antrenor: Ciprian Urican
FC Bihor: F. Lazareanu – Fl. Lazar, Luput, Cr. Munteanu – Mihut (’75 Patrascu), Fele, Fl. Neaga, Sfârlea, Lungan – D. Stan (’84 Gongolea), Lupascu (’46 V. Miculescu). Antrenor: Ion Marin
Remarcatii meciului: V. Grigore / Cr. Munteanu, Fl. Neaga
Arbitri: Radu David (Resita) – Marius Nicoara (Baile Herculane), Emil Cristea (Arad)
Observatori FRF: Mircea Govor (Satu Mare) si Cornel Sorescu (Pitesti)


Teodor Biris