Au batut palma pe „Andrei Saguna”

Au batut palma pe „Andrei Saguna”
Unitatea şcolară ar putea deveni principalul furnizor de forţă de muncă pentru Parcul Industrial.

Edilii au semnat marţi după-amiază, la Cluj Napoca, contractul de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grupului Şcolar Andrei Saguna.

„În urma realizării acestui proiect, grupul şcolar va fi complet reabilitat, oferind condiţii de studiu foarte bune pentru cei care vor învăţa aici. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, valoarea totală a proiectului este de 5.980.440, 78 lei inclusiv TVA”, a spus primarul Ilie Bolojan, cu precizarea că 94,5% din sumă este nerambursabilă.

Proiectul presupune intervenţii la corpurile B, B1 şi Hala 5, dotarea Corpului A şi a halelor 2, 3 şi 4 cu echipamente specifice pentru instruirea practică, amenajarea a încă trei laboratoare  precum şi reabilitarea şi construirea de noi grupuri sanitare. Imobilul din B-dul Dacia a fost deja reabilitat în urmă cu câţiva ani, acum fiind rândul celor din strada Constantin Brâncoveanu.

Colegiul Tehnic Eurobusiness

Aparatura cu care se dotează unitatea de învăţâmânt ar trebui să facă din acest colegiu principalul furnizor de forţă de muncă pentru Parcul Industrial Eurobusiness, consideră Marcel Boloş, directorul Direcţiei Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie. Acesta susţine chiar schimbarea de denumire, urmând ca numele mitropolitului să fie dat Şcolii Generale nr. 11.

„Ar trebui să poarte denumirea de Colegiul Tehnic Eurobusiness, ca un mesaj foarte clar pentru potenţialii investitori: avem dotarea necesară pentru a vă pregăti forţa de muncă în specializările de care aveţi nevoie”, spune Boloş.

Acesta propune un parteneriat cu conducerea şcolii în vederea dezvoltarii curriculei şcolare în funcţie de soliticitările investitorilor din parcul industrial. „De exemplu, să zicem că un investitor vrea calificare pentru muncitori pentru injecţie mase plastice. Atunci, de comun acord cu şcoala şi cu Primăria se asigură specializarea forţei de muncă. Este posibil pentru că toate laboratoarele se dotează cu echipamente de ultima generatie”, promite directorul.

C.Gh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !