Au cerut o derogare Comisiei Europene

Reactualizat la:
Au cerut o derogare Comisiei Europene
În urma controalelor prin teledetecție, cei mai mulți fermieri români sunt pasibili de sancțiuni pentru identificarea fără echivoc a parcelei agricole, unde apare acea toleranță de 0,75 m. În acest sens s-a cerut o derogare Comisiei Europene.

De la începutul apariției ei în regulamentele europene, această sintagmă, identificarea fără echivoc a parcelei agricole, a dat mari bătăi de cap fermierilor români. Mai mult decât atât, este fixată o abatere a parcelei agricole extrem de mică, de doar 0,75 m.

Pentru localizarea fără echivoc a parcelei agricole și identificarea amplasamentului și conturului acesteia se aplică o toleranță de amplasare, aferentă unei zone tampon calculată în aplicația electronică GIS, de 0,75 m (Ordonanța 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți directe din agricultură).

Concret, în sistemul IPA, la depunerea cererii unice, fiecare fermier și-a identificat fiecare parcelă agricolă. După verificările prin teledetecție și elaborarea rapoartelor cele mai multe neconformități apar în legătură cu această identificare fără echivoc și cu abaterea de 0,75 m.

Cele mai multe neconformități la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost generate în urma măsurătorilor pin teledetecție efectuate de firma Gauss.

Potrivit rapoartelor făcute de această firmă, cei mai mulți fermieri români au greșit la delimitarea corectă a conturului parcelei agricole.

Problema mare este că fermierii români pot fi sancționați de mai multe ori din pricina acestei abateri de 0,75 m.

Concret, o dată pentru că la verificări APIA constată că fermierul are o parcelă nouă, nedeclarată și a doua oară, parcela agricolă pe care fermierul o lucrează în realitate îi este tăiată de la plata subvenției pe suprafață.

O altă sancțiune ar putea surveni din pricina culturii. Adică, fermierul declară la APIA că a cultivat grâu pe parcela respectivă, dar teledetecția identificând parcela pe un alt amplasament constată că acolo sunt cultivați cartofi.

Stabilirea acestei abateri atât de mici și identificarea fără echivoc a parcelei agricole nu par a fi compatibilă cu realitatea de la noi din ţară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !