Au confiscat 110 arme, au luat 2.165 de urme papilare și biologice, iar mascatii au intervenit de aproape 1000 de ori

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
Au confiscat 110 arme, au luat  2.165 de urme papilare și biologice, iar mascatii au intervenit de aproape 1000 de ori
Nu mai putin de 110 arme, dar si 383 de elemente de muniție, 2.660 de kg. de articole pirotehnice, 59 de kg. de substanțe toxice, 52 de kg. de mercur au confiscat anul trecut pe teritoriul judetului Bihor Polițiștii de la Serviciul Arme, Substanțe Explozive și Periculoase, care au indisponibilizat si un autovehicul suspect.

Tot ei au dat 34 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 4.903 lei, infracționalitatea în domeniul arme, materii explozive și substanțe periculoase înregistrand o ușoară scădere (0,92%). In total, polițiștii de la Serviciul Arme, Substanțe Explozive și Periculoase au efectuat 114 acțiuni și controale și au constatat 107 infracțiuni (108 în 2017), dintre care 31 la regimul armelor și munițiilor, 20 de infracțiuni de braconaj, 18 la regimul materiilor explozive, 3 infracțiuni privind deșeurile periculoase, 9 privind protecția mediului, 3 infracțiuni la Codul Vamal, în cadrul cărora au fost cercetate 34 de persoane, iar 20 de persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea a 30 de infracțiuni. In acelasi timp, au fost luate măsuri preventive de reținere pentru 24 de ore față de cinci persoane.

Scotociti prin expertize

La Serviciul Criminalistic s-a incercat identificarea autorilor de infracţiuni prin utilizarea tehnicii și mijloacelor criminalistice, sectorul dezvoltandu-se calitativ in privinta modului de abordare a activităţii de cercetare a locului faptei, a expertizelor sau constatărilor criminalistice, implementarea și verificarea în bazele de date criminalistice, atât prin căutarea şi ridicarea tuturor categoriilor de urme, cât și prin identificarea autorilor în bazele de date și prin expertize. A fost efectuată cercetarea la fața locului la 4.450 de evenimente, ridicându-se 2.165 de urme papilare și biologice. Prin sistemul AFIS au fost identificați 166 de autori, în 153 de dosare penale. Politistii de la Criminalistica au facut 239 de expertize și constatări criminalistice, stabilindu-se vinovăția a 66 de persoane.

1000 cu mascati

Si mascatii (luptătorii) Serviciului pentru Acțiuni Speciale au avut anul trecut 998 de misiuni cu grad ridicat de periculozitate, organizate independent sau în cooperare cu alte formaţiuni operative. Mascatii au participat asadar la razii, misiuni de menținere a ordinii publice, percheziţii şi acțiuni de prindere în flagrant. Luptatorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au asigurat si pregătirea tactică a 829 de polițiști bihoreni, la 80 de sesiuni de instruire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !