Au cusut la Cerc Pedagogic

ORADEA - În dimineaţa de 21 noiembrie 2008, a avut loc o demonstraţie „live” despre modalitatea modernă de educare a limbajului în rândul copiilor de grădiniţă. Cercul Pedagogic organizat la Căminul Cultural din Săcădat a fost unul inedit.

Copiii de la grădiniţa din comună au fost protagoniştii principali ai manifestării. Ajunşi la Cercul pedagogic cu o trăsură trasă de cai, micuţii au dovedit că stăpânesc atât limbajul specific zonei cât şi o parte dintre activităţile de toamnă. În faţa Căminului Cultural copiii au fost întâmpinaţi de orchestra populară din Săcădat, după care au fost invitaţi direct pe scenă.

 

De reţinut că Cercul pedagogic de la Săcădat s-a derulat respectând bioritmul preşcolarilor, astfel că activitatea a început la ora 9:00 şi nu s-a întârziat pentru niciun oficial.

 

Bioritm respectat

 

„S-au schimbat vremurile şi manifestările care se organizează cu copiii preşcolari se derulează la ora fixată indiferent că oficialităţile întârzie sau nu. Un copil dă randament dimineaţa între 9:00 – 11:00, după care oboseşte, aşa încât educatoarele îşi stabilesc obiectivele în acest interval de timp”, a precizat educ. Elisabeta Varga, unul dintre conducătorii metodici ai Cercului pedagogic.

În faţa a peste 80 de educatoare, copiii din Săcădat cu educatoarea lor Maria Sime, au ilustrat perfect o îmbinare a activităţii de educare a limbajului cu activităţile practice.

 

De altfel scopul Cercurilor pedagogice este unul de informare a cadrelor didactice despre ultimele noutăţi în acţiunea de predare a activităţilor pentru copii.

După spectacolul practic oferit pe scenă, puştii de la grădiniţa din Săcădat au plecat acasă, educatoarele rămânând să evalueze teoretic noţiunile practice de pe scenă.

 

Grupaţi pe scăunele ca la şezătoare, copiii au cusut, au sfărâmat porumb, au cioplit în lemn şi au interacţionat exact ca bunicii lor din sat.

 

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !