Au dansat în Italia

Au dansat în Italia
În perioada 7 – 9 octombrie, trupa „Ars Nova” a participat la Campionatul European de Majorete, desfasurat în Pordenone (Italia).

Urcând pe scena alaturi de formatii din zeci de tari, fetele de la Ars Nova au realizat un spectacol artistic cu „pom pom” în toata regula cuvântului, demonstrând astfel ca si formatiile din România se pot ridica la standardele tarilor cu vechi traditii în domeniu. Formatia are în componenta 11 fetite cu vârste cuprinse între 8 si 11 ani, care s-au pregatit intens pentru aceasta iesire. Selectie


Participarea formatiei la Campionatul European a coincis cu aprobarea aderarii la Asociatia de majorete cu baston si twirling (M.B.T.A). Lotul formatiei este antrenat si coordonat de Teodora Lazura, director tehnic în cadrul Asociatiei Nationale de Majorete cu baston si twirling, asociatie care în colaborare cu Fundatia pentru Tineret Bihor intentioneaza sa dezvolte aceasta ramura cultural-artistica sportiva.

Astfel, copiii sau tinerii interesati se pot înscrie la acest club, sunând la tel. 0259/464.643 (Casa Tineretului Oradea). MBTA România are sediul în Oradea, iar pâna în prezent au aderat la acest club formatiile „Juventus”, „Phoenix” si cea amintita mai sus, „Ars Nova”. 2006 va fi un an încarcat, deoarece formatiile românesti vor participa în premiera la Campionatul Mondial de Majorete din Olanda, ce se va desfasura în perioada 12-16 aprilie.

Ioana Iuhas