Au dat cu piciorul cotei de lapte

Au dat cu piciorul cotei de lapte
Deva – Aproximativ 30 la sută dintre ţăranii hunedoreni au refuzat să depună acte pentru cota de lapte. Miercuri, 1 noiembrie, a expirat termenul până la care fermierii români puteau solicita cota de lapte. Cine nu a depus cerere poate să-şi ia la revedere de la vânzarea laptelui. Fară cotă nu se poate livra, astfel încât laptele va trebui consumat numai în gospodărie.

Pentru că nu au fost bine informaţi, dar şi pentru că au fost prea temători, proprietarii de vaci se vor vedea de acum în situaţia de a arunca laptele sau de a cumpăra o cotă pe care o puteau obţine gratis. Potrivit lui Ioan Ştefan, director executiv în cadrul Direcţiei Agricole pentru Dezvoltare Rurală Hunedoara, aproximativ 30 la sută dintre fermierii hunedoreni nu au depus documentaţia necesară obţinerii cotei de lapte. „Majoritatea celor care nu au depus actele sunt bătrâni sau nu au înţeles exact despre ce este vorba. Oricum eu consider că, raportat la alte judeţe din ţară, stăm bine. Ne apropiem procentual de judeţul Timiş care este cunoscut pentru activitatea zootehnică”, a declarat Ştefan.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase