Au demonstrat că se poate

Au demonstrat că se poate
A iesit asa cum si-a dorit Ion Marin: FC Bihor a regasit drumul spre promovare. Cele trei victorii consecutive au salvat turul de campionat si asigura o iarna linistita, iar în contul jucatorilor urmeaza sa intre bonusul de 1.000 E.  FC Bihor - 'U' Cluj 3 - 2 26.11.2005 I FC Bihor - 'U' Cluj 3 - 2 26.11.2005 II FC Bihor - 'U' Cluj 3 - 2 26.11.2005 III

Contrar asteptarilor, miza jocului nu a omorât spectacolul, derby-ul fiind unul de nivelul Diviziei A. Oradenii au început în forta si în secunda 50 Mihut a centrat, dar Stan a reluat defectuos de la 14 metri. În minutul 8, Mutu a centrat în fata portii, Csik a încercat sa respinga si a fost foarte aproape de autogol, mingea trecând putin peste transversala.

Ce nu a putut Csik, a reusit Muresan în minutul 19, când a plasat în propria poarta o centrare a lui Mutu, trimisa de la 30 de metri. Au urmat noua minute de echilibru, la finele carora tabela s-a modificat. Lazar a recuperat un balon, a pasat pentru Stan, care l-a driblat pe Damian si a sutat senzational la coltul lung, de la circa 20 de metri, facând inutil plonjonul lui Szolomajer.

Bihorul nu a apucat sa se bucure prea mult, pentru ca un sut al lui Aldea de la 30 de metri l-a pacalit pe Lazareanu, care a scapat balonul în poarta precum un sapun (’30). Stan l-a mai încercat pe Szolomajer cu un sut de la 14 metri, portarul reusind însa sa respinga (’32).


Miculescu a fost decisiv


Dupa pauza, cele doua distributii s-au reasezat altfel în front. Clujul a început mai decis pe atac, în timp ce FC Bihor s-a retras deliberat, încercând sa închida spatiile spre poarta lui Lazareanu. Dupa un sut al lui Aldea, respins de portar, U a reusit sa restabileasca egalitatea. Giurgiu a aruncat o minge peste fundasi si Muresan a ramas singur cu Lazareanu, executându-l cu un sut plasat (’53).

„Sepcile rosii” au vrut mai mult si au stat cu fundasii centrali la mijlocul terenului, dar nu au avut inspiratia sa disloce densitatea creata în jurul careului bihorean. Pe spatiile lasate de U, Oradea putea da lovitura, dar Mihut (’66) si Miculescu (’68) au ratat incredibil de la sase metri.

Trei minute mai târziu, Bihorul a marcat golul victoriei: Lazareanu a degajat lung, mingea a cazut si l-a pacalit pe Csik, nu si pe Miculescu, care a plasat mingea cu capul peste Solomajer, iesit la 12 metri. Pâna la final, Clujul a mai trimis de doua ori balonul spre poarta lui Lazareanu, prin Soporan si Jula, dar portarul a retinut fara probleme.


Astfel, FC Bihor a obtinut o victorie meritata, care mentine echipa antrenata de Ion Marin în lupta pentru promovare. Cele sapte puncte care separa Oradea de Medias pot fi recuperate în retur.

FC Bihor – U Cluj 3-2 (2-1)


Stadion Municipal. Teren: moale. Spectatori: 1.500
Au marcat: A. Muresan ’19 autogol, D. Stan ’28, V. Miculescu ’71 / Aldea ’30, A. Muresan ’53
FC Bihor: F. Lazareanu – Fl. Lazar, Cr. Munteanu, Luput – Mihut, Fele, Fl. Neaga, Cl. Mutu (’63 Achim), Lungan – D. Stan (’85 Patrascu), Lupascu (’55 V. Miculescu). Antrenor: Ion Marin


U Cluj: Szolomajer – Aldea, T. Csik, T. Dobrau (’30 Giurgiu) – Damian (’79 Dolha), Soporan, A. Muresan, Ungurusan – M. Popescu – L. Bus, Szekely (’69 E. Jula). Antrenor: Leo Grozavu


Remarcatii meciului: Fl. Lazar, D. Stan, V. Miculescu / A. Muresan, Giurgiu
Cartonase galbene: D. Stan ’57, Lazareanu ’90+2 / T. Csik ’57, Aldea ’78
Arbitri: Victor Berbecaru – Bogdan Medrea, Florin Paunescu (Rm. Vâlcea)
Observatori FRF: Ion Marginean (Alba Iulia) si Sajtos Laszlo (Sibiu)

Teodor Biris