Au facut tot ceea ce au putut

Au facut tot ceea ce au putut
CSM Leonardo Oradea a pierdut în mod logic, partida cu Dinamo Bucuresti, scor 30-38.

Disputat în devans în contul etapei a VII-a din cadrul Ligii Nationale de handbal masculin, meciul dintre CSM Leonardo si Dinamo Baumit Bucuresti a atras la Sala Sporturilor „Antonio Alexe” circa 800 de spectatori. Conform asteptãrilor, partida s-a încheiat cu victoria categoricã a oaspetilor, dar orãdenii au fãcut un meci curajos, reusind adeseori sã se apropie de valoarea titratului adversar.

Dinamo a venit la Oradea dupã esecul suferit în deplasare cu Vezprém, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor (scor 27-37). În linii mari, partida de marti a semãnat cu meciul de la Veszprém, în care s-a spus cã Dinamo a fãcut tot ceea ce i-a stat în putintã în fata unei echipe superioare. Cam asa au stat lucrurile si la Oradea, CSM Leonardo încercând sã compenseze diferenta de valoare fatã de echipa campioanã printr-un joc curajos si rapid.


Orãdenii au reusit sã le punã probleme dinamovistilor în debutul jocului. Dinamo a condus cu 2-0 prin golurile lui Ghionea, dar gazdele au revenit spectaculos, înscriind patru goluri consecutive, scor 4-2 (‘5). Bucurestenii, cu garnitura de bazã pe teren, au trecut apoi din nou la conducerea ostilitãtilor, dar nu s-au putut distanta pânã spre finalul primei reprize, scoruri 7-8 (’11), 9-11 (’19). În ultimele patru minute, Dinamo a punctat de sase ori, iar gazdele doar o datã, pe fondul precipitãrii si greselilor comise de orãdeni. Echilibrul s-a rupt definitiv, dar rezultatul de la pauzã, 12-21, era putin prea sever fatã de aspectul jocului. Demn de subliniat este faptul cã marea majoritate a golurilor dinamoviste au fost marcate pe contraatac, dupã numeroase greseli individuale ale gazdelor.


În repriza secundã, antrenorul Stefan Constantin a introdus în teren rezervele, iar jocul s-a mai echilibrat. Orãdenii, de la care s-a remarcat Libert, au redus din handicap, apropiindu-se la cinci goluri, scoruri 21-26 (’44), 22-27 (’46). În ultimul sfert de orã, dinamovistii au accelerat din nou ritmul, iar difenta a crescut, scorul final fiind 30-38. Victoria oaspetilor, care au în lot nu mai putin de opt actuali sau fosti internationali, a fost incontestabilã.

CASESA TEHNICÃ
Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, circa 800 spectatori
CSM Leonardo Oradea – Dinamo Baumit Bucuresti 30-38 (12-21)
CSM Leonardo: Andrei, Vlãdut – portari; Simeria 2, Libert 7, Rus 3, Pankler, Mateas, Sandru 6 (4 din 7 m), Munea 4, Roman 2, Nitã 2, Bernicu 3, Apostol 1, Boescu. Antrenori: Adrian Stot, Adrian Rus
Dinamo Baumit: Bârza, Dragomir – portari; Bibirig 1, Purcãrea 3, Balea 1, Skyba, Nicolae 2, Plesovskyh, Armanu 4, Bogdan Voica 7 (1 din 7 m), Cozma 6, Anca 3, Jurcã 2, Ghionea 9. Antrenori: Stefan Constantin, Marian Gavrilescu
Arbitri: Ionut Marta, Stefan Hendrea (Baia Mare)
Lovituri de la 7 m: 4-2. transformate: 4-1
Eliminãri de 2′: 0-4

Gavril Nutiu