Au fost eliminate 102 taxe nefiscale

De Dan Birta
9Comentarii
Au fost eliminate 102 taxe nefiscale
Taxa de mediu, taxa radio-tv, taxa de examinare pentru permisul de conducere şi alte 99 de taxe au fost eliminate.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 6 ianuarie 2017, legea care elimină 102 taxe nefiscale. Aceasta urmează să fie publicată în următoarele zile în Monitorul Oficial și, cel mai probabil, să intre în vigoare de la începutul lunii viitoare. Printre taxele eliminate se regăsesc taxa de mediu și taxa radio-tv, cât şi o serie de taxe importante pentru antreprenori.

Producătorii autohtoni de autoturisme consideră că taxa de mediu pentru autovehicule nu trebuia eliminată, acest lucru conducând la scăderea vânzărilor de autoturisme cu circa 30% şi, implicit, la creşterea numărului de şomeri la fabricile de profil. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, le-a promis producătorilor de autoturisme că se caută înlocuirea acestei taxe cu alta.

Taxe eliminate

La Oficiul Registrului Comerţului au fost eliminate: taxa pentru înmatriculare persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale; înscrierea de menţiuni; înscrierea de menţiuni complexe şi alte operaţiuni; taxa pentru aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor juridice şi în cazul reprezentării titularului actului de către un avocat.

Taxele extrajudiciare de timbru care au fost eliminate sunt următoarele: înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a schimbării numelui şi sexului; preschimbarea actelor de identitate pentru cetăţeni români, precum şi înscrierea menţiunilor privind schimbarea domiciliului sau a reşedinţei cetăţenilor români; taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din categoriile şi subcategoriile A, A1, B, B1 şi B+E; taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din anumite categorii şi subcategorii; taxe de autorizare provizorie a circulaţiei autovehiculelor şi remorcilor neînmatriculate permanent sau temporar; taxa de examinare a persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, pentru categoriile cuprinse în permisul anulat, precum și a persoanelor care au fost respinse de trei ori la examenul pentru obținerea aceleiași categorii a permisului de conducere, cât și pentru persoanele care nu au absolvit o școală de conducători de autovehicule, cu excepția celor pentru categoriile B, B1, B+E – 84 lei.

A mai fost eliminată taxa de eliberare sau viză anuală a permiselor de vânătoare; înregistrarea unor cereri privind furnizarea unor date din Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, precum şi din Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare etc.

De asemenea, a fost eliminată taxa de eliberare a unui pașaport electronic, a unui pașaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei, procurarea unui act judiciar sau extrajudiciar, la cererea unor persoane fizice sau juridice străine, eliberarea de adeverințe, precum și alte servicii prestate de autorități.

Taxa de înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule și remorci a fost, de asemenea, eliminată.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor