Au fost surprinși de ninsoare?

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
25Comentarii
Diferenţă între o stradă din urgenţa 1 şi una din urgenţa 3, în Oradea, joi dimineaţa. Una este neagră, cealaltă rămâne albă.
Diferenţă între o stradă din urgenţa 1 şi una din urgenţa 3, în Oradea, joi dimineaţa. Una este neagră, cealaltă rămâne albă.

UPDATE:Directorul Ban susţine că maşinile RER au ieşit pe străzi la ora 5 şi că prioritare sunt străzile cu linii de transport în comun.

RER acţionează cu 16 utilaje pe străzile Oradiei, transmite directorul de producţie al operatorului, Ionel Ban. Potrivit acestuia, maşinile RER au început să împrăştie antiderapant de joi dimineaţă, începând cu ora 5:15, pe străzile cuprinse în urgenţa 1. Adică intrările şi ieşirile din oraş, marile bulevarde şi străzile cu linii de transport în comun (tramvaie şi autobuze).

Urgenţele 2 şi 3 sunt străzile din cartiere şi dintre blocuri, străzi principale de cartier, precum Sf. Apostol Andrei, Aluminei, Sovata, Călugăreni, Moldovei, fiind incluse în urgenţa 2. Urgenţa 4 reprezintă străzile neasfaltate din oraş.

Ban spune că de la ora 9, RER a intrat cu maşinile şi pe străzile din urgenţele 2 şi 3, dar, având în vedere că ninge în continuare, se va trece din nou pe străzile din urgenţa 1, pentru pluguit, în condiţiile în care continuă să ningă.

„Nu vom termina acum străzile din urgenţa 2 şi 3 şi ne întoarcem prntru a plugui străzile din urgenţa 1, pentru că se depune mult. E important ca arterele mari să fie curăţate, mai întâi. Probabil că vom cupla străzile din urgenţa 1 cu urgenţa 2 şi cele din urgenţa 3 cu 4”, transmite Ban, adăugând că străzile neprioritare vor fi abordate în cursul după-amiezii, în condiţiile în care continuă să ningă.

Internetul s-a umplut cu fotografii postate de orădeni, cu străzi înzepăzite – semn că municipalitatea şi operatorul RER ar fi acţionat cu întârziere sau deloc, pe unele străzi.

Reprezentantul RER susţine, însă, că totul s-a desfăşurat conform programării. „Conform programării, s-a ieşit normal. Se poate vedea realitatea şi anume că acum ninsoarea cade intens. Datorită acestor căderi, se revine pe urgenţa 1”, ne-a declarat Ban, la ora 10 dimineaţa. Cele 16 maşini cu care acţionează RER sunt de diferite capacităţi, în funcţie de aspectul drumului pe care lucrează, transmite Ban.

DN 1 este negru

CNADNR răspunde pentru deszăpezirea pe Şoseaua de Centură, operator fiind Trameco ca, de altfel, penru toate drumurile naţionale din Bihor.

Primăria şi RER răspund de deszăpezirea podurilor şi a pasajelor de pe Şoseaua de Centură. Directorul CNADNR – secţia Oradea, Octavian Balog, transmite că pe toate drumurile naţionale din Bihor ninge şi se circulă în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă depus pe drumuri fiind între zero şi 1 centimetru. În jurul orei 10, Balog se deplasa pe DN 1, spre Piatra Craiului.

„Peste tot este negru pe urma roţilor. Pe Centură am trecut acum o jumătate de oră şi era bine”, preciza directorul de la Drumuri şi Poduri.

 


În cursul nopții de miercuri spre joi Oradea a fost acoperită de zăpadă.

Orădenii au avut surpriza să constate că multe drumuri nu au fost tranzitate de echipajele de deszăpezire.

Pe internet au apărut zeci de imagini în care șoferii se plâng de starea drumurilor.

 

 

 

 

 25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor