Au gatit peste 8000 de sarmale

Au gatit peste 8000 de sarmale
Au fost desemnate cele mai gustoase sarmale şi cel mai frumos cort.

Dacă pentru un eveniment trebuie ales un motto, pentru festivalul sarmalelor de la colonia Salontei, s-ar potrivi foarte bine „Totul e bine, când se termină cu bine”. Prima ediţie a festivalului, de anul trecut  s-a desfăşurat, pe o ploaie mocănească şi un timp răcoros. Din acest motiv organizatorii au ales ca data de desfăşurare să fie cu o lună mai devreme.

După ploaia torenţială de duminică dimineaţă, când am crezut că se repetă blestemul festivităţilor salontane, am văzut că totuşi Dumnezeu a ţinut cu noi, şi  vremea  s-a îndreptat încetişor, astfel bucătăresele din Salonta, Tulca, Tinca, Mădăras, Batăr, Avram Iancu şi de la Hotelul Salvia şi Millenium s-au apucat de treabă. La fel şi cei însărcinaţi cu împodobirea corturilor, pentru că întrecerea s-a desfăşurat tot pe două secţiuni:  prepararea celor mai gustoase sarmale şi cel mai frumos şi tradiţional cort.

Duckadam, oaspete de onoare

Motorul principal al evenimentului a fost din nou consilierul local  Ioan Sala, care mobilizează toată suflarea cartierului, oraşului şi a comunelor învecinate pentru a iniţia  altceva decât tradiţionalele zile ale oraşului. Oaspetele de onoare a fost legendarul erou de la Sevilla a Stelei de odinioară, Helmuth Duckadam cu soţia, dar au onorat evenimentul cu prezenţa şi senatorul Cornel Popa, deputatul Nicolae Jolţa, preşedintele Consiliului judeţean Radu Ţârle, primarul Török László şi viceprimarul Ilyés Lajos, precum primari şi viceprimari ai comunelor invecinate care şi-au susţinut echipele participante. Dar cea mai importantă a fost prezenţa masivă a oamenilor simpli ai coloniei, oraşului şi a localităţilor învecinate.

Pentru ei s-au străduit organizatorii să ofere clipe de neuitat.Prezentatorul Ioan Seleşi,  sălăjanul cu umoru-i binecunoscut deja publicului salontan, a chemat pe scenă ansambluri de cântece şi dansuri populare, solişti,  pentru a descreţi frunţile celor care credeau că ploaia va avea  rolul principal. Dar s-au înşelat pentru că pe la orelele amiezii un soare strălucitor a luminat feţele tuturor.
         

Câştigătorii concursurilor

 

La  amenajarea corturilor: Locul I – Avram Iancu
                                      Locul II – Tinca
                                      Locul III – Salonta
                                      locul IV – Restaurantul Millenium

La prepararea sarmalelor:  Locul I – Salonta
                                      Locul II – Restaurantul Slavia
                                      Locul III – Tinca
                                      Locul IV- Batăr

Premiati de Duckadam

Premiati de Duckadam0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !