Au împărţit hrană nevoiaşilor

1Comentariu
Nevoiaşii s-au bucurat de alimente
Nevoiaşii s-au bucurat de alimente
Nevoiaşii Oradiei s-au bucurat de alimente venite din partea Asociaţiei Caritas Catolica.


Sprijiniţi de Asociaţiei Caritasverband Passau din Germania, săptămâna trecută, reprezentanţii Caritas Catolica Oradea au împărţit, de două ori, hrană pentru nevoiaşi.

Astfel, miercuri au dus pachete cu alimente (pâine, ulei, salam, paste făinoase, zahăr, pateuri, conserve de carne, caşcaval, margarină şi orez) nevoiaşilor din vecinătatea locului de depozitare a gunoiului din Episcopia Bihor. Valoarea totală a alimentelor donate a fost de 1.553 lei.

„Transportul pachetelor s-a efectuat cu ajutorul părintelui greco-catolic Mihai Fechetă de la Congregaţia Don Orione, iar împărţirea s-a făcut cu ajutorul elevii internatului Sf. Ladislau şi al participanţilor la cursul gratuit de lucrător social, organizat de Caritas Catolica”, a spus Tamas Szombati, responsabilul cu comunicarea în cadrul organizaţiei.

În ciuda vremii ploioase, nevoiaşii i-au întâmpinat pe darnicii vizitatori cu entuziasm. La vederea lor, copiii strigau în gura mare şi făceau tumbe în noroi, iar părinţii acestora au invitat donatorii să poftească „ în casă” – adică în cocioabele mizere unde locuiesc, şi au relatat despre problemele cu care se confruntă zi de zi.

Joi după amiază, episcopul catolic Böcskei László, împreună cu reprezentanţii Caritas Catolica din Oradea, au vizitat din nou azilul din str. Gutenberg, ducând nevoiaşilor de aici mâncare caldă în valoare de 1.120 lei.

Toţi cazaţii de la azil au primit o cină caldă, însă nu doar cei din clădirea principală, ci şi cei care stau în containerele instalate în curtea din spatele azilului, precum şi persoanele din izolator. Aici, donatorii au avut ocazia de a întâlni oameni grav bolnavi, în situaţii disperate – care au fost foarte recunoscători episcopului pentru cina caldă primită, dar mai ales pentru binecuvântare şi vorbele de alinare şi încurajare .

Caritas Catolica distribuie zilnic hrană celor nevoiaşi, la cantina socială de pe strada Spartacus. Zilnic, aici iau o masă de prânz şaptezeci de nevoiaşi.

„Acest serviciu social nu ar putea funcţiona fără aportul sponsorilor din străinătate şi din ţară. Pentru menţinerea acestor servicii caritative este nevoie de sprijin continuu. Angajaţii şi pensionarii care doresc să sprijine această activitate de binefacere, direcţionând cei 2% din impozitul pe venitul lor Asociaţiei Caritas Catolica”, a mai menţionat Tamas Szombati.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor