Au inaugurat Primaria de Ziua Recunostintei

Reactualizat la:
Au inaugurat Primaria de Ziua Recunostintei
În acest an Ziua Recunoştinţei a fost încărcată de semnificaţii mai mult ca oricând.

„La Ţeţchea, noi avem o tradiţie. De câţiva ani, noi îi dedicăm o zi lui Dumnezeu. Pentru a-i mulţumi pentru tot ceea ce ne dă. Astăzi, este o zi aparte, o zi mult aşteptată. Inaugurăm Complexul de utilitate publică care are o istorie aparte. Construcţia a început în 2006. A durat atât din două motive: insuficienţa resurselor financiare- construcţia a fost realizată din fondurile Primăriei. Iniţial, am dorit să construim aici Căminul Cultural. Dar, în scurt timp am aflat că a fost retrocedată clădirea Primăriei. Şi că suntem chiriaşi.

Aveam două opţiuni: să căutăm un alt loc, să construim o Primărie sau să modificăm proiectul Căminului cultural. Şi am optat pentru aceasta din urmă”, a spus primarul de Ţeţchea, Bujor Chirilă, la inaugurarea imobilului care va găzdui noua Primărie. Bujor Chirilă a ţinut să spună că această investiţie este dedicată teţchenilor, hotăranilor,telechienilor si subpietrenilor. El a mulţumit şi fostului consiliu local şi actualului consiliu pentru concursul dat în realizarea proiectului. Au ţinut să fie alături de primarul de Ţeţchea în acest moment important: senatorul Ioan Mang şi senatorul Cornel Popa, prefectul Gavrilă Ghilea, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc, directorii generali ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Traian Abrudan şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Sorin Hodişan.

Excelenţă şi recunoştinţă

Ca de fiecare dată, de ziua Recunoştinţei, primarul de Ţeţchea a ţinut să-i premieze pe cei mai harnici gospodari ai satului, aspect asupra căruia vom reveni în ziarul de marţi. Dar şi pe cei care au adus un plus de imagine comunei. Aleşii din acest an sunt: arhitectul Bisericii din Hotar şi cel care a pus piatra de temelie a Bisericii Ortodoxe Hotar, dar şi a Căminului Cultural: Dumitru Popoviciu; cel care şi-a pus întreaga viaţă în slujba promovării tradiţiilor, Crăciun Parasca, şi nu în ultimul rând, directorul Holcim Roman Menz, un om cu un suflet extraordinar, cu o deschidere rar întâlnită în sprijinirea comunităţii, omul pe care îl regăsim în spatele tuturor acţiunilor umanitare din zona Ţeţchea, dar şi din Oradea. „M-a impresionat această clădire. Primăria are un sediu mai mare decât Holcimul. Ceea ce îmi doresc eu e să-l folosiţi pentru întâlnirile voastre şi pentru dezvoltarea democraţiei”, a spus Roman Menz.

V.B0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !