Au inaugurat Sala de sport Mircea Nistreanu

De Veronica Bursaşiu
6Comentarii
Au inaugurat Sala de sport Mircea Nistreanu
Investiţia se ridică la un milion de euro, iar construcţia a fost ridicată în opt luni. Şcoala Dacia şi-a deschis porţile cu o inaugurare: cea mai modernă sală de sport din Bihor şi singura construită din fonduri exclusiv private.

Sala va purta numele ctitorului său: Dr. Ing. Mircea Nistreanu. Peste 1000 de părinţi şi cel puţin tot atâţia elevi au primit vestea pe care o aşteptau de mult timp, aceea că vor avea o sală de sport nouă, chiar de la directorul Şcolii Dacia Florian Hava. „Sunt cel mai fericit director, pentru că pot oferi elevilor noştri cel mai frumos cadou din mandatul meu: această minunată sală de sport, construită în parteneriat public privat de domnul Mircea Nistreanu”, a spus directorul Florian Hava. Şi dacă vom spune că domnul Hava este, probabil, cel mai longeviv director de şcoală din Bihor, atunci realizăm cât de important a fost evenimentul de ieri. La inaugurare au fost prezenţi: directorul firmei Repcon, Mircea Nistreanu, viceprimarul Mircea Mălan, avocatul Irina Crişan, preşedintele comitetului de părinţi, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Gest unic în România

„Vinovat”, în faza iniţială, de faptul că Mircea Nistreanu a ales să investească la Şcoala Dacia este un prieten comun al directorului Hava şi al directorului Nistreanu, nimeni altul secretarul Primăriei Oradea, Ionel Vila. Directorul Şcolii Dacia a povestit faptul că Mircea Nistreanu a vrut să primească o recomandare pentru a alege o şcoală pentru nepoţică. I-a fost recomandată Şcoala Dacia, cu rezerva că nu avea o sala de sport la nivelul performanţelor şcolare pe care unitatea de învăţământ le are. Ori, Mircea Nistreanu era extrem de interesat şi de latura sportivă. Atunci, om de acţiune , Mircea Nistreanu a spus că în două săptămâni va demara construcţia sălii de sport. Directorul Florian Hava a mărturisit că nu i-a venit să creadă, iar promisiunea omului de afaceri l-a lăsat fără replică. „În două săptămâni, domnul Nistreanu a trimis oamenii la lucru, iar în opt luni sala a fost ridicată. Pentru că dorim ca peste generaţii să se stie cine a ridicat sala de sport, am dorit ca aceasta să poarte numele ctitorului său :Mircea Nistreanu. Cred că este un gest unic în ţară şi cu atât mai valoros cu cât a fost făcut în timp de criză”, a spus directorul Florian Hava.

Mircea Nistreanu şi-a amintit că în urmă cu 30 de ani, când fiica sa era elevă la această şcoală, a amenajat terenul de sport. „Anul trecut, când nepoţica mea a intrat în clasa întâi, copiii se jucau pe acelaşi teren, în aceleaşi condiţii. Nu mi s-a părut normal ca una dintre cele mai mari şcoli orădene să nu aibă o sală de sport modernă” , a declarat ctitorul sălii de sport.

Sala de sport „Mircea Nistreanu” are o suprafaţă de 650 mp şi a fost ridicată pe o structură metalică cu o închidere realizată din panouri de tip „sandwich”. Clădirea este prevăzută cu 82 de locuri, grupuri sanitare, vestiare cu duşuri.

Sala este dotată cu echipamente pentru baschet, handbal, tenis, volei, badminton, fotbal, gimnastică şi altele. Graţie terasei interioare , aici vor putea fi organizate competiţii de: şah, tenis de masă, fitness. În plus, Primăria Oradea a promis că va aloca 40.000 lei pentru echipamente de sport.

Parc pentru copii

Terenul de pe Bulevardul Dacia, amplasat în jurul celor trei arbori sequoia, ocrotiţi, face în aceste zile obiectul unor lucrări de amenajare a unui parc pentru copii.Iniţial, în acest loc, trebuia să se construiască sala de sport, dar locaţia a fost schimbată pentru a proteja arborii, unicat. Lucrările sunt aproape finalizate : au fost trasate patru alei, care se întâlnesc într-un punct median. În următoarele zi aici îşi vor face loc şi aparatele de joacă pentru copii.

 

Taguri: ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor