Au inaugurat Spitalul

9Comentarii
Imagini de la inaugurarea noii aripi a Spitalului Aleşd
Imagini de la inaugurarea noii aripi a Spitalului Aleşd
Fostul premier şi ex-ministrul Sănătăţii au participat joi la deschiderea noii aripi a Spitalului din Aleşd. Imagini deschidere

Angajaţii Aeroportului îl salută : „Să trăiţi domn doctor!” Chiar dacă el e inginer. Confuzia s-a născut în urma repetatelor drumuri făcute între Aleşd şi Bucureşti pentru investiţiile în Spitalul Orăşenesc. Este vorba despre managerul Ioan Todoca.Proiectul a căruia panglică a fost tăiată joi a început în noiembrie 2006, la câteva luni după numirea sa la conducerea unităţii sanitare. Todoca şi-a propus construirea unui nou corp de spital chiar în planul său managerial: „Managementul în activitatea de investiţie”. Deşi toate sondajele de opinie indică sănătatea ca fiind unul din domeniile care îi preocupă cel mai mult pe români şi toţi politicienii fac din sănătate o prioritate în campanie, investiţiile în domeniu sunt rare.

O dată la 30 de ani

„Evenimentul la care asistăm azi se întâmplă rar în cadrul unei comunităţi, probabil o dată la 30-50 ani”, a spus primarul de Aleşd, Zeno Ţipţer. Prezenţa fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi a ex-ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, la eveniment este urmare a faptului că cei doi demnitari au contribuit cu fonduri la realizarea proiectului. „Prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu, prin legea bugetului, a repartizat fonduri consistente Sănătăţii pentru investiţii. Ministrul Sănătăţii a considerat fezabil acest proiect şi ne-a repartizat suma de 1.676.700 lei pentru construirea acestui corp”, şi-a argumentat Todoca invitaţia lansată şefilor de la Bucureşti. În realizarea acestui proiect au fost implicaţi şi Consiliul local care a cofinanţat spitalul cu 550.000 RON, senatorul Cornel Popa, care a mai plusat 300.000 RON pentru terminarea lucrărilor. Ultimele finisaje şi dotarea spitalului s-au realizat cu fonduri de la Consiliul Judeţean, unde Aleşdul e reprezentat la vârf prin Dumitru Voloşeniuc. Ioan Todoca nu a uitat să-i mulţumească şi lui ilie Bolojan care a sprijinit proiectul din poziţia de secretar general al Guvernului Tăriceanu.

Excedent

În mandatul lui Todoca la Spitalul Aleşd au intrat în corpul medical 18 medici tineri, indicatorii spitalului au exploadat în sus. În 2007 Spitalul Orăşenesc Aleşd a avut cea mai bună dinamică a indicatorilor medicali şi economico-financiari dintre spitalele orăşeneşti din ţară, în 2007 şi 2008 spitalul încheind exerciţiul financiar cu excedent . În 2008, excedentul a fost de 400.000 RON.

Veronica Bursasiu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor