Au început alegerile

Au început alegerile
ORADEA - Anul acesta este an electoral atât pentru politicieni, cât şi pentru universitari, în cazul Universităţii din Oradea primele voturi vor fi exprimate în aceste zile şi vor să decide şefii de catedre şi directorii de departamente.

Alegerile generale de la Universitatea din Oradea au fost demarate în 10 ianuarie şi se vor încheia în 10 martie cu alegerile care vor desemna rectorul pentru următorii patru ani.

Pentru alegerile la nivelul catedrelor şi departamentelor, programate pentru intervalul 30 ianuarie-1 februarie, au fost înregistrate 97 de candidaturi, concurenţa cea mai mare fiind înregistrată în cazul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, unde pentru Catedra de Anatomie sunt înscrişi trei candidaţi, iar pentru psihiatrie şi neurologie sunt câte doi candidaţi. Printre candidaţii la funcţiile de şef de catedră se regăsesc profesorii Mircea Ifrim, Teodor Traian Maghiar, Vasile Bara, Gheorghe Oros şi Sonia Drăghici.

În aşteptarea candidaţilor

Odată ce se va încheia procesul alegerilor la nivelul catedrelor şi departamentelor va fi demarat procesul electoral la nivelul facultăţilor unde vor fi desemnate consiliile facultăţilor şi vor fi aleşi decanii pentru următorii patru ani.

Alegerile pentru funcţiile de conducere de la nivelul catedrelor se vor desfăşura între 30 ianuarie şi 1 februarie. Următorul pas al alegerilor este înregistrarea candidaturilor pentru funcţiile de decan şi constituirea consiliilor la nivelul facultăţilor. Cadrele didactice care îşi doresc funcţiile de decan trebuie să îşi înregistreze candidaturile până în 10 februarie, cu 15 zile înaintea alegerilor, programate pentru 25-27 februarie.

„În acest an, oricine îndeplineşte condiţiile poate candida pentru funcţiile de conducere, dar dacă nu este considerat apt sau nu are un plan managerial bazat pe planul strategic al Universităţii va fi sancţionat de Senat sau de consiliul facultăţii printr-un vot negativ”, a avertizat rectorul Cornel Antal.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !